NRK Meny
Normal

Får doblet festeavgift

123 tomtefestere i Lillehammer vant i Høyesterett i fjor. Men nå har mellom 30 og 40 tomtefestere fått varsel om doblet avgift. 

 

Leif Onshus etter seieren i Høyesterett desember 2005.
Foto: Arvid Torsgard / NRK

De 123 tomtefesterrne i Lillehammer fikk med dommen i Høyesterett rett til å innløse tomtene sine. Men nå har mange andre tomtefestere fått varsel om en dobling av festeavgiften.

Ber om advokathjelp

Mellom 30 og 40 tomtefestarar i Lillehammer har bedt om bistand fra advokat etter at grunneierne har doblet festeavgiften.

Det bekrefter advokat Eivind Bjøralt, som representerte tomtefesterne i den forrige rettssaken.

Dom i Høyesterett

I desember fikk 123 tomtefestere i Lillehammer medhold i Høyesterett og kan dermed innløse sine tomter. Også de andre som nå får økning i festeavgiften, vil trolig ta en ny runde i retten.

- Dette er ikke avklart ennå, sier Leif Onshus, som var frontfigur i den forrige rettssaken.

God sak

Onshus mener at tomtefesterne har en god sak. De som nå blir avkrevd dobbel avgift i Lillehammer har helt like kontrakter med de som vant i Høyesterett.

- Jeg skjønner skjønner ikke at grunneierne tar sjansen på nok et tap i retten, sier Onshus.

30-40 har altså tatt kontakt med advokat Bjøralt, men det er over 50 som har spurt om informasjon fra Onshus. Spørmålet er om det nå kan gå mot en ny rettssak.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sterk jaktstart av Flugstad Østberg

    Ingvild Flugstad Østberg startet 29 sekunder bak ledende Charlotte Kalla under dagens jaktstart, og hadde også fire nordmenn foran seg. Etter et sterk klassisk 10 kilometerløp endte Gjøvik-jenta på andreplass, bare slått av Marit Bjørgen.

  • Jansrud kjørte ut

    Det blir ingen andreomgang i verdenscuprennet i storslalåm for Kjetil Jansrud i Alta Badia. Jansrud kjørte ut av løypa rett etter første mellomtid i den første omgangen.

  • Bilfører tatt med promille

    Politiet har avholdt promillekontroll i Hamar søndag formiddag. 15 bilister ble kontrollert, en fører blåste til 0,28 i promille. Det blir opprettet sak, skriver politiet i Innlandet på Twitter.