NRK Meny
Normal

DNA kan felle medhjelpere

Politet har sikret seg fingeravtrykk og DNA-spor fra Vålstua gård på Åsta i Åmot, der den terrorsiktede Anders Behring Breivik laget bomben.

Politiet har finkjemmet terror-gården, og nå er håpet at det omfattende materialet kan avsløre om Behring Breivik hadde medhjelpere, forteller politiadvokat Pål Fredrik Hjorth Kraby.

Video Fingeravtrykk kan felle medhjelper

Fingeravtrykk kan avsløre medhjelpere

Hovedspørsmålet

– Vi har funnet produksjonsutstyr og materialer vi tror kan ha DNA og fingeravtrykk på seg, og som nå går til analyse.

– Hvorfor er det så viktige å kartlegge DNA og fingeravtrykk ?

– Det er opp imot mulige medhjelpere som er vårt hovedspørsmål under alle avhør og i saken, om han hadde medhjelpere, sier Hjort Kraby.

Politiet håper å ha svar på DNA-prøvene innen ei uke.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Jansrud taper hele veien

  Han leder med 24 hundredeler på andre mellomtid, men hundredelene er ikke på Jansruds side. Han er til slutt 89 hundredeler bak i mål.

  Se målgangen til Kjetil Jansrud her
 • Ber om strenge straffer

  Aktor Helge Eidsvaag mener cannabisplantasjene i Odalen var så proffe at han ber om lange straffer for de tiltalte. Ifølge Glåmdalen la Eidsvag ned påstand om straff på mellom snaut fire og drøyt fire år i fengsel for de fire, som har erkjent å ha tatt del i dyrkingen.

 • Rumenere siktet for 50 lovbrudd

  To menn som trolig sto bak tre innbrudd i Kongsvinger i fjor er tatt, skriver Glåmdalen. Framgangsmåten var lik flere innbrudd i drammensområdet og politiet der har varetektsfengsla og sikta to rumenere for 50 lovbrudd fra mai 2016 til novemner 2017.