NRK Meny
Normal

Disse gutta kan sette en imponerende rekord

Med åtte seire på rad og 26-0 i målforskjell er Elverum Fotball på vei mot å sette en utrolig rekord.

Elverum fotball jubler inne i garderoben etter å ha vunnet over HamKam.

Elverum fotball kan juble, selv før rekorden er satt.

Foto: Elverum Fotball

2. divisjonslaget fra Hedmark leder sin avdeling overlegent etter en knallsterk start på vårsesongen.

Dersom Elverum holder nullen i en drøy omgang til, borte mot Brattvåg 4. juni, så slår de Kongsvingers rekord fra 2003 på 13 timer og 47 minutter uten baklengsmål.

– Det er helt utrolig. Det er vanvittig morsomt å være med på, sier keeperveteran Fredrik Tervaniemi (36).

Den svenske sisteskansen mener det er vanskelig å forklare helt nøyaktig hvorfor laget har slik flyt akkurat nå.

– Vi jobber utrolig hardt, og vi er et godt lag. Men det er også mange tilfeldigheter. Det å ikke slippe inn mål på åtte kamper skal ikke være mulig. Men vi er så stabile nå at jeg håper det holder i noen kamper til, sier han.

Keeper Fredrik Tervaniemi strekker ut armene sine foran et fotballmål.

STOR REKKEVIDDE: Det er ikke lett å skåre på denne svensken. Keeper Fredrik Tervaniemi og Elverum fotball har foreløpig ikke sluppet inn ett eneste baklengsmål i serien.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

– Blest rundt laget

Elverum har holdt buret rent i 782 minutter. Dermed er det bare 45 minutter fram til Kongsvingers rekord på 827 minutter uten baklengsmål. En av dem som gliser ekstra bredt om dagen er daglig leder Per Steinar Krogsæter i Elverum Fotball.

– Folk bryr seg, det blir blest rundt laget og vi får vist fram hele bredden i klubben. Så det er helt supert, sier Krogsæter.

Han hevder likevel at spillerne ikke fokuserer særlig på rekorden og mener det kanskje er litt av hemmeligheten til at de faktisk klarer seg så bra om dagen.

– Det viktigste er å vinne kamper, sier han.

Verdensrekord fra Brasil

Det er satt flere imponerende keeperrekorder opp gjennom fotballhistorien. Gianluigi Buffon satte serie A-rekord i Italia for klubben sin Juventus med 974 minutter uten baklengsmål.

Legendariske Dino Zoff skal ha spilt hele 1143 minutter på det italienske landslaget uten å slippe inn mål. Men det er fortsatt langt unna verdensrekorden.

Den innehar nemlig den brasilianske keeperen, med det lange navnet Geraldo Pereira de Mator Filho aka Mazaropi. I sesongen 1976/1977 skal han, ifølge Wikipedia, ha holdt nullen i imponerende 1816 minutter for sin klubb Vasco da Gama.