NRK Meny
Normal

Direkte: Må vi betale for å bli hørt?

Kommuner, storting, politske partier og foreninger tyr i større grad til bruk av PR-rådgivere for å fremme sine interesser. Betyr det at lommeboka vil avgjøre hvem som kommer til orde i den offentlige debatten?

Må man betale for å få frem budskapet sitt i dag?

DEBATT OM BRUK AV PR-RÅDGIVERE: Sigbjørn Johnsen, Elisabth Skarsbøe Moen og Roger Østlie Sandum tar debatten om hvordan den voksende kommunikasjonsbranjen påvirker den offentlige debatten.

Den offentlige forvaltningen i Norge benytter seg stadig oftere av PR-byråder for å drive politisk påvirkning. I juni ble det kjent at. Stortinget bruker 200 000 kroner for å kjøpe råd fra en PR-rådgiver som er tilknyttet First House.

Kommuner benytter seg også av PR-byråder for å få gjennomslag for sine interesser, som å sikre at ulike, vegprosjekt får rykker frem på NTP og idretten hyrer inn PR-rådgivere for å forsøke å påvirke politikere og norske innbyggere til å si ja til OL.

Samtidig er journalistikken under press. Redaktører bekymrer seg for at mediene nedbemanner samtidig som kommunikasjonsbransjen vokser. De er bekymret for fremtiden for den uavhengige journalistikken

Konsekvenser for demokratiet?

I forbindelse med stortingsvalget i 2013 raste debatten rundt PR-bransjen. Flere stortingsrepresentanter gikk rett fra talerstolen og inn i kommunikasjonsbransjen etter valget.

Torsdag og fredag er den norske kommunikasjonsbransjen samlet på Lillehammer i forbindelse med den norske kommunikasjonsforenings årlige høstseminar.

Seminaret starter med en debatt om fremtiden for mediene og for den offentlige debatten, om det virkelig er slik at man i fremtiden må betale for å bli hørt?

Til debatten møtes:

  • Sigbjørn Johnsen, tidligere finansminister og Ap-politiker.
  • Elisabeth Skarsbø Moen, tidligere journalist i NRK og VG som har gått over i PR-bransjen.
  • Roger Østlie Sandum, tidligere journalist, SV-politiker og statssekretær som nå jobber i PR-bransjen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Litauere kjøper hotell i Sør-Fron

    Det tidligere helsehotellet Pyntaberget i Sør-Fron er solgt til et litauisk selskap for 2,8 milllioner kroner, melder Gudbrandsdølen Dagningen. De nye eierne driver et stort reisebyrå i Litauen, og formidler fra før av mange turister til Norge.

  • En bil av veien

    En bil har kjørt av veien på fylkesvei 250 mellom Vingrom og Vingromsåsen. Utforkjørselen skjedde om lag 8 kilometer fra Vingrom. En mann var i bilen, men han skal være ute av kjøretøyet.