NRK Meny
Normal

Direkte kl 20 til 23: Se framtidas jazzstjerner

Under DølaJazz er det konserter med framtidas jazzhelter, JazzIncubator. Her kan du se programmet og kveldens konsert i Lillehammer.

JazzIncubator er programmet for framtidas jazzhelter under Dølajazz, Lillehammer Jazzfestival. Konsertene torsdag og fredag streames direkte på våre nettsider.

Kristin Dolve og hennes band er et av tre band som skal på scenen fredag kveld.

I jazzteltet på Sigrid Undsets plass i Lillehammer møtes morgendagens store jazzhelter. Studenter fra hele Europa har fått muligheten til å søke om å få bli ett av ni bandene som får spille på festivalen i år. Konsertene holdes torsdag, fredag og lørdag fra klokka 20 til 23.

Studenter styrer

Arrangementet styres av studenter fra Kulturprosjektledelseslinja ved Høgskolen i Lillehammer, og Den Norske TV-skolen står bak TV-produksjonen.

Konsertene torsdag og fredag streames på våre nettsider.

Om årets program

Dette skriver DølaJazz om artistene:

Torsdag kl. 20:00 Sons of Gíslason Medlemmene i Sons of Gislason kommer fra Island og Litauen, og studerer utøvende jazz ved Koninklijk Konservatorium i Haag, Nederland. Kvartetten spiller originalmusikk skrevet av bandets bassists, Freysteinn Gíslason, og er en miks av skandinavisk jazz, rock og frijazz. Etter å ha spilt på JazzIncubator reiser bandet videre til Litauen for å spille på Vilnius Jazzfestival.

 Sons of Gíslason

Sons of Gislason er navnet på bandet som åpner årets JazzIncubator.

Foto: Sons of Gíslason


Torsdag kl. 21:00 DUO:i

Duo:i med Audun Barsten Johnsen og Emilie Bjørnstad

Audun B Johnsen og Emilie Bjørnstad i DUO:i spilte under Moldejazz 2015

Foto: Knut Toft Ødegård

DUO:i oppsto på rytmisk linje i Kristiansand høsten 2014, og består av Moldejenta Emilie Bjørnstad på vokal og lillehamringen Audun Barsten Johnsen på tangenter. Sistnevnte har vært med på DølaJazz tidligere, både som musiker og frivillig. Med sterke referanser til et klassisk jazzduo-konsept, samt et tradisjonelt soul-uttrykk, vokser en egenart frem i låtene. I tillegg til originalt materiale formidler duoen egne versjoner av gamle klassikere fra jazzstandardkatalogen, og pop- og soullåter.


Torsdag kl. 22:00 ANTIONIAN
ANTIONIAN er en sekstett bestående av utøvende jazz-studenter fra Universitetet i Stavanger på Bachelor i utøvende jazz. Bandet ble startet høsten 2014 og har allerede spilt en mengde konserter, vært på miniturné og vunnet Jazz i Sikte 2015. I Mai 2015 var også prosjektet i studio og spilte inn låter som kommer ut i høst. Sounden til bandet er preget av blandingen av akustiske og elektriske instrumenter og har et moderne jazz/rock-uttrykk med alt fra surfemusikk til frijazz som inspirasjon. Bandet serverer fengende melodier i kombinasjon med tøffe drivende riff, og har hele strekket mellom aggressive improvisasjoner og sarte lyriske partier.

Fredag kl. 20:00 Atilla Atilla er en duo som eksperimenterer med grensene mellom synthpop og improvisasjonsmusikk. Duoen spiller på det enkle og melodiøse; tankefulle og drømmende, men også det voldsomme og ekspressive. Til daglig studere disse to kreative musikerne ved Norges musikkhøgskole, og vi gleder oss til å bli kjent med deres musikalske univers.

Atilla, med Siri Byrkjedal og Martin Ulvin

Atilla, med Siri Byrkjedal og Martin Ulvin

Foto: Norges musikkhøgskole


Fredag kl. 21:00 Kristin Dolve
Kristin Dolve og hennes band representerer en frisk blanding av jazz, latin og pop med låtmateriale av den 21 år gamle Kristin Dolve. Tekstene varierer mellom å være skrevet på norsk og engelsk og er inspirert blant annet av Erykah Badu, Kaja Gunnufsen og Esperanza Spalding.
Sjekk de ut på soundcloud: https://soundcloud.com/kristindolve


Fredag kl. 22:00 Balaklava
Balaklava. Denne svensk-norske spennende kvartetten studerer på Skurups Folkehøgskole i Sverige. Dette firemannsbandet har sine røtter i jazz så vel som punk- og rock-tradisjon, og spiller sine egne komposisjoner så vel som jazzstandard-låter med en helt egen vri. Alt dette i et lydbilde av forvrengt gitar og saksofon samt sterke rytmiske elementer. Dette blir en forrykende konsert dere ikke bør gå glipp av!

Lørdag kl. 20:00 Martin Vinje Trio
Martin Vinje Trio, som består av Martin Vinje, Morten Berger Stai og Knut K. Nesheim, har allerede gjort seg bemerket på den stor jazzscenen. Musikken de spiller er en saftig blanding av både samtidsmusikk, improvisering men også progressiv rock. De har allerede rukket å turnert både i Norge, Sverige, Estland, Danmark, Polen og Tyskland. De har samarbeidet med en rekke kjente musikere blant annet saksofonisten Olav Dale. Trioen sier selv at deres toneart gjenspeiler seg mye i den yngre generasjon New York-musikere men også i tradisjonsmusikk fra Midtøsten og modaljazz.

Lørdag kl. 21:00 Polaris Quintet
Polaris Quintet er en kvintett som består av fem unge musikere som har som mål å skape et dynamisk og spennende lydbilde som viser stemningen fra naturfenomenene nordlys, vann og fjellandskap. Kvintetten består av Mona Krogstad, Ola Lauvås, Jonas Ehnroth, Lova Dahl Barre og Åsmund Smidt som sammen skaper en krysning mellom moderne popmusikk og improvisasjonsbasert jazz. Kvintetten har base i Jämtland, Sverige. Musikerne samarbeider i et lekende samspill og skaper vakre jazzmusikk.

Lørdag kl. 22:00 DRØM
DRØM består av dyktige jazzmusikere som spiller elektronisk pop men med et tydelig jazzpreg. Med en ektefølt vokal fremfører bandet nydelige toner som er inspirert fra nordnorsk lyrisk visekunst samt norsk elektronisk musikk, som Röyksopp og Jaga Jazzist. DRØM består av Sondre Pettersen, Vegard Bjerkan, Kristian B. Jacobsen og Henrik Lødøen som alle er studenter på jazzlinja ved NTNU. Bandet som står bak låten «Når æ våkne» avslutter årets JazzIncubator.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.