NRK Meny
Normal

DIREKTE HER KL. 18.00: Rosenborg vant 9-1 mot Tynset

Tynset er klare til å utfordre cupmesteren fra de to siste åra, Rosenborg, når topplaget kommer til 2. runde i cupen på Tynset 24. mai.

Trønderne kommer med omtrent full A-tropp til kveldens NM-kamp på Nytrøen gressbane på Tynset.

Per Ciljan Skjelbred

STORSEIER ROSENBORG: fra cupkampen i 2008 som endte med 11–0 til Rosenborg over Tynset.

Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIX

Lagene har møttes tre ganger tidligere i cupen. Sist gang, i 2008, vant Rosenborg hele 11–0 på Tynset, etter fem mål av Steffen Iversen.

I 1979 ble det 4-1-seier på Lerkendal, mens i 1975 var det Odd Iversen som hadde hovedrollen med to mål etter 3-0-seieren på Tynset.

Kampen mot Tynset starter kl. 18:30 og den sendes direkte på NRK.

Lover å bite fra seg

– Vi lover å bite fra oss så godt vi kan, selv om det nok er optimistisk å tro på seier, sier Mats Lund, engerdølen som trener Tynset.

Han vedgår at de har gransket nøye Rosenborgs spillestil og har funnet noen svakheter de må utnytte. Rosenborg er revansjesugne etter ikke altfor godt spill i serien – og det kan Tynset få kjenne.

Tynset-trener Mats Lund

KLAR FOR CUPOPPGJØR: Mats Lund, Tynset-trener lover å gi Rosenborg kamp i 2. runde.

Foto: Privat

– Normalt skal Rosenborg vinne dette lett, men vi skal forsvare oss med nebb og klør, sier Lund.

Trener kjennes igjen på gata

Det ventes folkefest på Tynset, når trønderne kommer. Og på stadion er det blant annet på plass nye garderober.

Arrangøren regner med over to tusen tilskuere når 3. divisjonslaget tar imot serielederen i eliteserien. Normalt så spiller laget for alt fra 150 til 300 tilskuere. Treneren innrømmer at nervene vil nok være litt mer i høyspenn enn normalt, når de skal i aksjon foran langt flere tilskuere enn vanlig.

Før cupmøte med Rosenborg har det blitt mye medieomtale av Tynset-laget. Nå opplever Mats Lund at mange gjenkjenner han på gata på Tynset og det er hyggelig for 28-åringen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl
 • Legger ned skole

  Politikerne i Sel kommune vedtok i dag å legge ned Sel skole, skriver GD. Ap og SV fikk flertall for å samle Otta og Sel til en skolekrets. Årsaken er dårligere økonomi og lavere elevtall.