NRK Meny
Normal

Direkte 18.00: Ny cupbombe på Gjøvik?

Gjøvik-Lyn slo ut Vålerenga i 2. runde i fotballcupen. I dag møter de et nytt eliteserielag i 3. runde. Blir det ny cupbombe når Sarpsborg 08 kommer til Gjøvik?

Se Gjøvik/Lyn - Sarpsborg 08.

Det var ellevill stemning på Gjøvik for en måned siden da Gjøvik-Lyn sto for en av de store cupbombene dette året. 2. divisjonslaget hadde ikke vunnet en eneste seriekamp i år, men slo Vålerenga 1–0 etter et frispark fra Markus Naglestad.

I dag får Gjøvik-Lyn et nytt eliteserielag å bryne seg mot. Sarpsborg 08 kommer til byen når vi nå har kommet til 3. runde i fotballcupen. Østfoldlaget ligger på 7. plass i eliteserien.

Med ny seier i dag vil nok mange i byen på vestsiden av Mjøsa begynne å se tilbake til 1962. Da ble Gjøvik-Lyn cupmestre etter å ha slått Vard 2-0 på Ullevål.

Følg kampen direkte i Nett-TV her fra klokka 18.00.

Rekdal raste etter tapet

Vålerengatrener Kjetil Rekdal gjorde ingen forsøk på skjule frustrasjonen etter tapet for Gjøvik-Lyn i cupen i mai, men roste også laget fra Oppland.

– De hadde flaks, de har ett skudd på mål og det går inn. Men de står på til krampa tar dem og det var kanskje fortjent at de vant, konkluderer han.

Men sjokktapet får store økonomiske konsekvenser for Vålerenga og Rekdal var svært misfornøyd med spillernes innsats.

– Laget er mer enn godt nok til å vinne mot Gjøvik- Lyn. Det er både sportslig og økonomisk katastrofe at vi er ute og jeg er utrolig skuffet. Spillermessig klarer vi ikke å skape en dritt, tordnet Kjetil Rekdal etter kampen.

Det koker i Kjetil Rekdal etter at Vålerenga ble slått ut av Gjøvik-Lyn i cupen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar tapte – Løke vist ut

  Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

 • Trafikkuhell på E16

  Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

 • Lillehammer vant etter forlengning

  Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  Lillehammer - Sparta
  Foto: Stein Schinstad / NRK