NRK Meny
Normal

Lærer skoleelever nettvett

I dag fikk skoleelever i Elverum besøk av omreisende foredrag. Se video!

Video Bruk hue-kampanjen

Bruk hue-kampanjen

Digital mobbing

Andrea mener mange legger ut bilder før de tenker.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Tusenvis av barn rammes av mobbing på nett. 70 prosent av kommunikasjonen blant 8.-klassingene ved Elverum ungdomsskole skjer nettopp digitalt. Og det er ikke alltid lett å vite hva man skal legge ut på nett.

– Mange legger ut bilder uten å tenke over det. Og veldig små meldinger kan få veldig store konsekvenser, sier skoleelev Andrea Bratli Godlien.

I dag fikk elevene besøk av foredragsholderne i Bruk hue-kampanjen – et samarbeid mellom Røde Kors, Barnevakten, Medietilsynet og Telenor – som har besøkt 200 skoler i Norge så langt. Målet er å bevisstgjøre elevene for å unngå digital mobbing.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.