NRK Meny
Normal

Lærer skoleelever nettvett

I dag fikk skoleelever i Elverum besøk av omreisende foredrag. Se video!

Video Bruk hue-kampanjen

Bruk hue-kampanjen

Digital mobbing

Andrea mener mange legger ut bilder før de tenker.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Tusenvis av barn rammes av mobbing på nett. 70 prosent av kommunikasjonen blant 8.-klassingene ved Elverum ungdomsskole skjer nettopp digitalt. Og det er ikke alltid lett å vite hva man skal legge ut på nett.

– Mange legger ut bilder uten å tenke over det. Og veldig små meldinger kan få veldig store konsekvenser, sier skoleelev Andrea Bratli Godlien.

I dag fikk elevene besøk av foredragsholderne i Bruk hue-kampanjen – et samarbeid mellom Røde Kors, Barnevakten, Medietilsynet og Telenor – som har besøkt 200 skoler i Norge så langt. Målet er å bevisstgjøre elevene for å unngå digital mobbing.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mistillit til Listhaug

  KrFs delegater til fylkesårsmøtene i Hedmark og Oppland mener landet ikke er tjent med Listhaug som justisminister. I dag ba de fylkeslederne gi beskjed til partiledelsen om at Listhaug må omplasseres.

  Ivar Aars på talerstolen fylkesårsmøtet KrF
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Tredjeplass for Flugstad Østberg

  Det ble en tredjeplass på Ingvild Flugstad Østberg under dagens verdenscuprenn i langrenn i Falun, 10 kilometer klassisk. Krista Pärmakoski vant foran Marit Bjørgen.

 • Kowalczyk vant kvinneklassen

  Polske Justyna Kowalczyk vant kvinneklassen i Birkebeinerrennet. På de neste plassene fulgte Katerina Smutna og Astrid Øyre Slind.