NRK Meny
Normal

Dette får Hedmark i statsbudsjettet

Regjeringen satser også videre på blant annet vei, forsvaret og kultur i Hedmark. Her får du en oversikt over hvordan statsbudsjettet slår ut.

Sigbjørn Johnsen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Høgskolen i Hedmark får en økning på 4,4 millioner kroner til etablering av 40 nye studieplasser i regjeringens forslag til statsbudsjett. I tillegg er det foreslått en bevilgning på 300 000 kroner knyttet til desentralisert utdanning i Kongsvinger.

SE HELE OVERSIKTEN OVER HEDMARK

SE HELE OVERSIKTEN FOR OPPLAND

Penger til riksvei 3

Regjeringa forslår også å gi riksvei 3 i Østerdalen 100 millioner kroner. Det går blant annet til bygging av ny Åsta bru i Åmot og til ny vei i begge ender av brua. Det blir også penger til ytterligere breddeutvidelser.

Forsvarets veteransenter på Bæreia ved Kongsvinger er sikret full drift også i 2011 etter at regjeringen foreslår å videreføre driften. Senteret benyttes av veteraner og deres familier som velferds- og rekreasjonssenter, og det er videre lagt til rette for gjennomføring av aktiviteter relatert til periodene før, under og etter operasjoner i utlandet.

130 millioner til Forsvaret

Regjeringa vil bruke 130 millioner kroner på bygg og anlegg i Rena leir, regionfelt Østlandet og Terningmoen i 2011. Pengene går blant annet til bygg for Hærens hurtigreaksjonsstyrker på Rena, og til å fullføre grunnerverv i forbindelse med skytefeltet. Skytebanen i Rena leir skal også moderniseres. Regjeringa øker også bevilgningen til trening for utenlandsstyrkene.

Regjeringa bevilger 1,5 millioner kroner for å få laksen tilbake i Trysilelva. Den såkalte Vänern-laksen ble borte da Trysilelva ble bygget ut for kraftproduksjon, men nå skal et norsk-svensk samarbeid forsøke å få tilbake laksen i Klaraelva og Trysilelva.

Hedmark Fylkesmuseum får nær tre millioner kroner i økning på statsbudsjettet. Det er en dobbelt så stor økning, som lekkasjer fra budsjettet tydet på.

SE FYLKESOVERSIKT