Normal

Dette er Innlandets eldste postkort

Det eldste kortet med motiv fra Hedmark og Oppland er kåret. Les mer om kortet her!

Gammelt postkort fra Valdres
Foto: Randi Hagen

Dette kortet er hele 109 år gammelt og motivet er hentet fra Bygdin i Vang i Valdres.

- Det er min manns bestemor som eide kortet, forteller Randi Hagen som har tatt godt vare på det i de senere åra.

Kortet viser gamle Jotunheimen hotell som ble bygget i 1896. Hotellet står der den dag i dag, men heter nå "Bygdin Høyfjellshotell.

Flere gamle kort

NRK Hedmark og Oppland har siden mandag oppfordret lyttere til å bli med i vår uhøytidelige konkurrans, om å kåre det eldste postkortet med motiv fra Hedmark eller Oppland. Mange har ringt inn og tipset om kort fra 1904, men ingen kunne slå Randi Hagen.

- Jeg og mannen min samler på kort. Jeg vet ikke hvor mange jeg har nå, men det er mange. Jeg liker best kort med motiver fra nærområdene, forteller Randi Hagen.

Mange gamle kort med Mjøsmotiver

Kjell Aasum fra foreningen Norske Postkortsamlere har registrert  gamle postkort med motiver fra bygd og by i over 10 år. Han forteller at det finnes mange gamle postkort med motiver fra Hedmark og Oppland.

- Det er særlig mange postkort der Mjøsa og Skibladner går igjen som motiv, sier han. Ellers er det mange motiver fra de store byene i fylkene våre, kan Aasum fortelle.

Hamarkort fra 1894

Det eldste kortet foreningen kjenner til fra Hedmark og Oppland,  er fra Hamar og er stemplet 2. januar 1894. Kortet er et fargekort, produsert i Tyskland.

Selv har Aasum et favorittkort med motiv fra Eidskog.

- Det er et kort med bilde av min morfar, Julius Bonsak, sammen med to hester, forteller Aasum.