NRK Meny
Normal

Jammen ble det ikke fortgang i saken

– Jeg syntes det så litt rart ut, når alt hoppet opp og ned og bråkte fælt. Det sier Svein Erik Kjærvik om planken som liksom skulle holde toget på plass på skinna. Han tok kontakt med Jernbaneverket, og nådde fram.

Svein Erik Kjærvik

Svein Erik Kjærvik sa fra om bråkete og provisorisk løsning på jernbanen i Moelv og ble hørt.

Foto: Halvor Mykleby

Svein Erik Kjærvik bor i nærheten av togsporet nord i Moelv i Ringsaker.

– Vi som bor her er jo vant til å høre toget. Det er ikke noe problem det, sier Svein Erik Kjærvik. Men nå bråkte det mer enn vanlig og Kjærvik stusset.

Jernbaneverket lovet å rydde opp. Men etter at de var der, bråkte det verre enn noen gang. Kjærvik tok en nærmere titt, og oppdaget at reparasjonen besto av en plankebit og noen finérbiter, som var stukket under jernbanesvillene.

Jernbanespor i Moelv
Foto: Halvor Mykleby
Jernbanespor i Moelv
Foto: Halvor Mykleby

Nytt forsøk

Bråket ble et problem og reparasjonen syntes en smule tvilsom.

– Vi merker støyen godt, spesielt når vi har vinddraget mot oss. Men de som bor like ved her, de har hatt et forferdelig støyproblem. Det går jo tog her to ganger i timen det meste av døgnet, sier Svein Erik.

Så den 24. mars i år syntes han at han fikk prøve igjen. Han tok en video som han sendte til Samferdselsdepartementet, Jernbaneverket og NRK. Videoen (se under) viser at jernbaneskinnene sto og hoppet oppå de gamle plankebitene.

– Ja, så nå sendte jeg et brev til samferdselsdepartementet og lurte på om dette var vanlig måte å reparere på da, sier Svein Erik Kjærvik.

Svein Erik Kjærvk i Moelv sa fra om en feil på skinnegangen, en feil som laget mye støy. Da han sendte video av problemet til Samferdselsdepartementet, ble det fortgang i saken.

Se videoen som viser hvordan den provisoriske reparasjonen fungerte.

– De har sikkert mye å tenke på

Han kunne kanskje tenke seg at de gjorde noe slikt i fattige deler av India, men ikke i Norge. Og han synes det er dumt å vente med å fikse ting. Det pleier bare å gjøre skaden større og reparasjonen dyrere.

– Da jeg sendte videoen ble det vel litt press på de som har noe med det å gjøre da. De har sikkert mye å tenke på, og da er det kanskje sånn at de prioriterer det som de vet at folk bryr seg om, tenker Svein Erik Kjærvik.

Fiksa på under en uke

I alle fall hjalp brevet med videoen. Da ble det fortgang i sakene. I helga var det folk på skinnegangen som jobbet med å fikse skjøten og nå er det ordnet.

– Så det er bra. For nå ble det mindre støy, sier Svein Erik Kjærvik.

Og samtidig som skinnegangen ble reparert, ordentlig denne gangen, fikk han svar fra Samferdselsdepartementet.

Svaret til Svein Erik Kjærvik:

Vi viser til din epost av 24. mars d.å. om manglende vedlikehold av skader på jernbanesviller nord for Moelv stasjon.

Samferdselsdepartementet har tatt saken opp med Jernbaneverket som opplyser at etaten har holdt forholdet under oppsikt og som det fremgår av videosnutten du sendte, understøttet skjøten provisorisk. Jernbaneverket har kjørt ut materiell for en permanent utbedring av skjøten, og dette arbeidet er planlagt gjennomført natt til lørdag 29. mars.

Både Samferdselsdepartementet og Jernbaneverket setter stor pris på innspill og tilbakemeldinger fra publikum og vi takker for din henvendelse.

Med hilsen

Cecilie Taule Fjordbakk, avdelingsdirektør og Kristian Karlsen, førstekonsulent.

– Hjelper å mase litt

Jammen ble det ikke fortgang i sakene. Det gikk altså mindre enn en uke fra Svein Erik Kjærvik sendte brevet til Samferdselsdepartementet, til skinnegangen var reparert på skikkelig vis.

Jernbanespor i Moelv
Foto: Halvor Mykleby
Jernbanespor i Moelv
Foto: Halvor Mykleby

– Det hjelper vel å mase litt da. Og så må man finne ut av gangen i informasjonen og hvem som har med hva å gjøre, sier Kjærvik, nå såre fornøyd.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Skal levere våpenskap

    Raufoss Engineering har økt sin omsetning fra 10 til 16 millioner kroner i løpet av ett år, og skal levere våpenskap til Forsvaret, melder Oppland Arbeiderblad. Det kan også blir leveranser til det danske og det franske forsvaret.

    Raufoss Engineering, våpenskap
    Foto: Dag Kessel / NRK
  • Mann kjørte uten gyldig førerkort

    Politiet stanset i formiddag en sjåfør i Brumunddal. Mannen var i 60-åra og blir anmeldt av UP, fordi han kjørte uten gyldig førerkort.