Det gode liv på landet

Karin og Henning Rudlang forlot stressende jobber, og har byttet byliv med fred og ro og praktfull utsikt over Randsfjorden.

Morrasola nytes på trappa.

Morrasola nytes på trappa.

Foto: Anne Marie Hvattum / NRK

- Jeg pleier å si at da naboen i byen kom med grønt hår og kjøttbein i nesa, så syntes vi kanskje det var like greit å flytte på landet, sier Henning og ler godt.

-Dessuten kostet huset i Søndre land bare en sjuendedel av det vi solgte i Bærum. Så flere burde tenkte det samme. Der vi kom fra var det en bymyr av bompenger og kommunale avgifter som er det mangedobbelte av her, så folk må jo bare jobbe livet av seg for å få endene til å møtes.

- Så om vi av og til må "slå i hjel tida" her er det omvendt i Oslo. Der er det jo tida som slår folk i hjel!!

Utrolig hyggelige naboer

- Naboene våre kommer med poteter, salat og friske blomster. Ja, forleden kom en nabo med makrell fra Sørlandet og nyplukka jordbær.

- Kan ikke huske at noen i byen har tilbudt oss noe som helst, jeg, sier Henning. Ved kjøper jeg av naboen og han er så grei at han rydder veien vår for snø om vinteren.

Karin dyrker litt urter. Hun har praktisert litt som naturterapeut, og bruker urter i matlagingen hver dag.

- Dessuten hender jeg gir litt gode råd til naboene hvis de trenger det, sier hun.

Nyter utsikten over Randsfjorden

- Når man selger et hus i Bærum å får 7 ganger mer for det enn det huset i Fluberg kostet, så sier det seg sjøl at det går an å leve godt, uten å ha noen fast jobb!

- Jeg har et lite pressebyrå, sier Henning, men det er ikke mye aktivitet der for tiden. Nå lever vi det gode liv -, tilogmed uten TV! . Det er en lise for sjelen å titte ut over Randsfjorden eller gå i hagen å stelle med urter og blomster.