NRK Meny
Normal

Det gode liv på landet

Karin og Henning Rudlang forlot stressende jobber, og har byttet byliv med fred og ro og praktfull utsikt over Randsfjorden.

Morrasola nytes på trappa.

Morrasola nytes på trappa.

Foto: Anne Marie Hvattum / NRK

- Jeg pleier å si at da naboen i byen kom med grønt hår og kjøttbein i nesa, så syntes vi kanskje det var like greit å flytte på landet, sier Henning og ler godt.

-Dessuten kostet huset i Søndre land bare en sjuendedel av det vi solgte i Bærum. Så flere burde tenkte det samme. Der vi kom fra var det en bymyr av bompenger og kommunale avgifter som er det mangedobbelte av her, så folk må jo bare jobbe livet av seg for å få endene til å møtes.

- Så om vi av og til må "slå i hjel tida" her er det omvendt i Oslo. Der er det jo tida som slår folk i hjel!!

Utrolig hyggelige naboer

- Naboene våre kommer med poteter, salat og friske blomster. Ja, forleden kom en nabo med makrell fra Sørlandet og nyplukka jordbær.

- Kan ikke huske at noen i byen har tilbudt oss noe som helst, jeg, sier Henning. Ved kjøper jeg av naboen og han er så grei at han rydder veien vår for snø om vinteren.

Karin dyrker litt urter. Hun har praktisert litt som naturterapeut, og bruker urter i matlagingen hver dag.

- Dessuten hender jeg gir litt gode råd til naboene hvis de trenger det, sier hun.

Nyter utsikten over Randsfjorden

- Når man selger et hus i Bærum å får 7 ganger mer for det enn det huset i Fluberg kostet, så sier det seg sjøl at det går an å leve godt, uten å ha noen fast jobb!

- Jeg har et lite pressebyrå, sier Henning, men det er ikke mye aktivitet der for tiden. Nå lever vi det gode liv -, tilogmed uten TV! . Det er en lise for sjelen å titte ut over Randsfjorden eller gå i hagen å stelle med urter og blomster.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har i natt avsluttet arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg