NRK Meny
Normal

Det er hockeyfeber i Hamar

Før den sjette finalekampen mellom Storhamar Dragons og Stavanger Oilers i morgen, råder det hockeyfeber i Hamar.

Hokceyfeber i Hamar

Hamar er pyntet med Storhamar-flagg. Det er synlig at byen er i er klare for en avgjørende finalekamp i NM-sluttspillet.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

Det står 3–2 i kamper til Stavanger Oilers, og det hele kan avgjøres om Stavanger-laget vinner i Hamar OL-amfi på torsdag. Storhamar må vinne for å sikre seg den siste avgjørende kampen. Nok en gang skal OL-amfiet fylles opp.

–Bøtta skal hjem

Til og med bussene i Hamar er pyntet til fest med flaggene til Storhamar Dragons. Foran den viktige hjemmekampen i morgen er hele byen i hockeystemning. Folk på gata i Hamar er opptatt av finalekampene.

– Det er fantastisk stemning i byen nå. Det er spesielt når laget vårt er med i finalen. Vi ser fram til å få "bøtta hjem", sier Christian Dyrseth.

Hockeyfeber fører til at til og med bussene er pyntet med hockeyflagg.

Til og med bussene i Hamar er pyntet til fest med flaggene til Storhamar Dragons. Foran den viktige hjemmekampen i morgen er hele byen i hockeystemning.

– Stemningen er kjempebra. Hamar er hockeybyen, sier Per Holland.

Han har fulgt godt med på de tidligere finalekampene.

Klare for ny kamp

I dag kom spillerne hjem fra Stavanger hvor det ble tap i går, men ifølge spillerne er planen å vinne i morgen.

Storhamar Dragons kom hjem med buss

Spillerne i Storhamar kom til Hamar fra Stavanger i dag. I morgen er de klare for ny finalekamp mot Oilers.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

– Ja, i morgen blir det en ny herlig kamp. Det er klart vi skal vinne, sier spiller Pål Johnsen.

Det er stor spenning knyttet til finalekampene. I gårsdagens oppgjør mellom de to lagene tapte Storhamar 3–2 i Stavanger. Det ble en dramatisk avslutning på sluttspillkampen mellom Oilers og Storhamar. Kort tid etter at Oilers avgjorde oppgjøret, brøt det ut masseslagsmål.

Pål Johnsen, spiller Storhamar Dragons

Pål Johnsen, spiller i Storhamar Dragons.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

– Det er mange følelser og mye temperament forbundet med dette. Dette er viktig for oss. Nå ser vi fram til kampen i morgen. Vi gleder oss til fullt fjøs og herlig stemning. Det gir ekstra energi, sier Johnsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leide PR-hjelp til E6-kamp

  Regionrådene leide inn PR-byrå for å få fortgang i videre utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Ifølge GD kom regningen på 380 000 kroner. Målet var å få E6 på dagsorden før behandlingen av Nasjonal Transportplan.

  Planter igjen ny E6 Sjoa
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • I retten for overgrep mot småjenter

  Idag starter rettssaken i Gjøvik tingrett mot en 39 åring som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 6 småjenter, blant dem hans egen niese. Aktor Thorbjørn Klundseter, har tatt forbehold om påstand om forvaring med en tidsramme på 12 år.

 • Hedmark slo Oppland i TV-aksjon

  Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK