NRK Meny
Normal

Sauer reddet ut av brennende fjøs

Et fjøs brant ned i Midtbygdsvegen i Øyer i morges. Ingen personer ble skadet og dyra kom seg ut.

Det var kvart over sju at det ble meldt om at et fjøs sto i fullt fyr i Øyer i Oppland.

OVERTENT: Driftsbygningen ble totalskadd i den kraftige brannen i Øyer torsdag morgen.

Det var kvart over sju at det ble meldt om at et fjøs sto i fullt fyr i Øyer i Oppland. Et trettitalls sauer og en hest befant seg i fjøset, men alle dyrene skal være berget ut, ifølge politiet innsatsleder Anne May Sletten i politiet.

– Litt over klokken syv i dag tidlig fikk vi melding om at det var brann. Fra E6 kunne vi se flammer og svart røyk. Da vi kom opp fikk vi høre at alle dyrene var reddet og at det ikke var noen personskader, sier Sletten.

Politiet kan ennå ikke si noe om årsaken til brannen.

Voldsomme flammer

Det pågår fortsatt slokking på stedet. Nødetatene kom fram rett etter klokka halv åtte, og utrykningsleder Tom Nymoen forteller om at det var voldsomme flammer som først møtte dem på stedet.

– Vi var første slokkeenhet som var på plass. Det var flammer som stod 20 meter til værs. Jeg har aldri sett så høye flammer før, tror jeg, sier Nymoen.

Han forteller at de straks startet slukningsarbeid. Det skal ikke være fare for spredning til et bolighus som ligger rett ved fjøset, men huset det ble skumlagt for sikkerhets skyld. Fjøset har brent helt ned.

En hest og noen sauer ute på snødekt bakke på en gård.

DYRA REDDET: En hest og et trettitalls sauer befant seg i fjøset, men alle dyrene skal være berget ut, ifølge politiet.

Foto: Elin Fossum / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

    En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

  • Lillehammer sikret bronsemedalje

    Lillehammer sikret seg bronsen i årets hockheyliga etter tap 3-4 for Sparta idag. Storhamar er forlengst seriemestere. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.