NRK Meny
Normal

Sauer reddet ut av brennende fjøs

Et fjøs brant ned i Midtbygdsvegen i Øyer i morges. Ingen personer ble skadet og dyra kom seg ut.

Det var kvart over sju at det ble meldt om at et fjøs sto i fullt fyr i Øyer i Oppland.

OVERTENT: Driftsbygningen ble totalskadd i den kraftige brannen i Øyer torsdag morgen.

Det var kvart over sju at det ble meldt om at et fjøs sto i fullt fyr i Øyer i Oppland. Et trettitalls sauer og en hest befant seg i fjøset, men alle dyrene skal være berget ut, ifølge politiet innsatsleder Anne May Sletten i politiet.

– Litt over klokken syv i dag tidlig fikk vi melding om at det var brann. Fra E6 kunne vi se flammer og svart røyk. Da vi kom opp fikk vi høre at alle dyrene var reddet og at det ikke var noen personskader, sier Sletten.

Politiet kan ennå ikke si noe om årsaken til brannen.

Voldsomme flammer

Det pågår fortsatt slokking på stedet. Nødetatene kom fram rett etter klokka halv åtte, og utrykningsleder Tom Nymoen forteller om at det var voldsomme flammer som først møtte dem på stedet.

– Vi var første slokkeenhet som var på plass. Det var flammer som stod 20 meter til værs. Jeg har aldri sett så høye flammer før, tror jeg, sier Nymoen.

Han forteller at de straks startet slukningsarbeid. Det skal ikke være fare for spredning til et bolighus som ligger rett ved fjøset, men huset det ble skumlagt for sikkerhets skyld. Fjøset har brent helt ned.

En hest og noen sauer ute på snødekt bakke på en gård.

DYRA REDDET: En hest og et trettitalls sauer befant seg i fjøset, men alle dyrene skal være berget ut, ifølge politiet.

Foto: Elin Fossum / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Røykutvikling Domkirkeodden

    Brannvesenet fikk raskt kontroll etter røykutvikling i ventilasjonssystem på et av husene på Domkirkeodden i Hamar. Brannvesenet rykket ut ved 02.45-tida i natt. Røykutviklingen skyldes varmgang i et aggregat.

  • Videregående skoler rustes opp


    Hedmark fylkeskommune skal bruke 100 millioner kroner de nærmeste åra, på å ruste opp Solør videregående skole i Våler og på Sønsterud. Det skriver Østlendingen. I første rekke er det tekniske oppgraderinger av skolebyggene som skal gjøres.

  • Ja til barnevernssamarbeid

    Søndre Land etablerer felles barnevern med Gjøvik uansett hva Nordre Land bestemmer seg for. Det vedtok et enstemmig kommunestyret i Søndre Land i går kveld. Nå skal kommunene legge en plan for etablering av Gjøvik-Land barnevern, skriver OA.