NRK Meny
Normal

Det blir ulvejakt!

Direktoratet for naturforvaltning (DN) åpner for lisensfelling av en ulv i Hedmark. Jakta begynner 26. februar.

Ulvejakt i Hedmark.
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Det er også åpnet for jakt på en ulv i Aust-Agder. Begge ulvene oppholder seg utenfor forvaltningsområdet for ynglende ulv. Vedtakene om felling er gjort for å forebygge skader på husdyr.

 

Fire kommuner

Lisensfellingen i Hedmark vil foregå i deler av kommunene Stor-Elvdal, Rendalen, Tynset og Alvdal. I dette området ble det sluppet 5 800 sauer på beite i fjor. Det ble søkt om erstatning for 963 dyr. Det ble ikke dokumentert at ulv forårsaket skadene.

I perioden fra desember til i dag er det imidlertid sporet en enslig ulv i området. Denne har vært relativt stasjonær i snart to måneder. DN mener at det er et stort potensiale for framtidige ulveskader også i dette området.

Felling av de to ulvene vurderes ikke å være til skade for ulvebestandens overlevelse. Jakta begynner mandag 26. februar og varer til 31. mars.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant

  I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Dyr evakueres fra låve

  Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  10-15 kyr ble evakuert etter at deler av et låvetak raste sammen.