Det blir ulvejakt!

Direktoratet for naturforvaltning (DN) åpner for lisensfelling av en ulv i Hedmark. Jakta begynner 26. februar.

Ulvejakt i Hedmark.
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Det er også åpnet for jakt på en ulv i Aust-Agder. Begge ulvene oppholder seg utenfor forvaltningsområdet for ynglende ulv. Vedtakene om felling er gjort for å forebygge skader på husdyr.

 

Fire kommuner

Lisensfellingen i Hedmark vil foregå i deler av kommunene Stor-Elvdal, Rendalen, Tynset og Alvdal. I dette området ble det sluppet 5 800 sauer på beite i fjor. Det ble søkt om erstatning for 963 dyr. Det ble ikke dokumentert at ulv forårsaket skadene.

I perioden fra desember til i dag er det imidlertid sporet en enslig ulv i området. Denne har vært relativt stasjonær i snart to måneder. DN mener at det er et stort potensiale for framtidige ulveskader også i dette området.

Felling av de to ulvene vurderes ikke å være til skade for ulvebestandens overlevelse. Jakta begynner mandag 26. februar og varer til 31. mars.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Jernbaneaksjon med ballonger

    Valget av trasé for jernbaneutbyggingen i Hamar fortsetter å engasjere. I dag aksjonerte Briskebyvelforening, og ville vise konsekvensene ved valg av trasé øst. Jernbaneverket går for vest, mens formannsskapet i Hamar ønsker trasé øst. Se video her.

    Innbyggere som vil bli rammet hvis jernbanetrase øst velges, demonstrerte med ballonger i dag.