NRK Meny
Normal

– Den rømte er psykisk ustabil og farlig

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I dag tidlig ble bilen som en fange brukte da han klarte å rømme fra to fengselsbetjenter funnet. Politiet leter over hele Østlandet etter fangen som truet to fengselsbetjenter med en jernstang og rømte fra sykehuset i Kongsvinger.

Politiet vet fortsatt ikke hvor mannen har tatt veien. Bilen som fangen brukte ble funnet på Langelandshjemmet, cirka en kilometer nord for sykehuset . Politiet regner med at den har blitt satt der i løpet av natta.

– Vi har nå varslet alle nærliggende politidistrikt og Østfold, sier operasjonsleder Henning Olsen ved Hedmark politidistrikt til NRK.

Mannen som overmannet to fengselsbetjenter på Kongsvinger Sykehus mandag blir beskrevet som psykisk ustabil og farlig. Han satt inne for flere forhold og skal også tidligere ha rømt fra soning.

Truet med jernstang

Politiet fikk melding om rømningen litt etter klokka 18. Den innsatte var innlagt ved sykehuset i Kongsvinger siden lørdag, og politiet skal ha hatt vakthold på ham døgnet rundt.

Det var to fengselsbetjenter som holdt vakt på mannens rom, da han skal ha revet av sengehesten i jern og reist seg.

– Han brukte den som våpen og truet med å slå betjentene med den. Videre tok han håndjernene deres og lenket dem sammen, sier fengselsleder Svein Arne Tvedt i Kongsvinger fengsel til VG Nett.

– Fangen er fortsatt på frifot etter at han rømte med bilen til en av fengselsbetjentene. Bilen er en rød Toyota Hi-Ace med registreringsnummer NV-46144. Politiet har fått inn flere tips om tilsvarende røde biler, men ikke den de leter etter, sier Olsen til NRK i går ettermiddag.

I dag ble bilen altså funnet i nærheten av sykehuset.

Desperat og farlig

Politiet har slått alarm og varsla de nærliggende politidistriktene. Politiet i Oslo er varsla, det samme er politiiet på Romerike og i Østfold. Også politiet i Sverige er bedt om å se etter mannen. Den rømte er hjemmehørende i Østfold, og politiet har ekstra fokus på at han kan dukke opp der.

– Måten han rømte på tyder på at han er desperat og farlig, sier operasjonsleder Henning Olsen ved Hedmark politidistrikt.

Politiet håper nå på hjelp fra publikum, og ber folk si fra hvis de ser bilen han har rømt med. Fengselsbetjentene skal ikke være fysisk skadd etter hendelsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang