NRK Meny
Normal

Demonstrasjoner på Sanderstølen

Demonstranter fra Natur og Ungdom, naturvernorganisasjoner og politiske partier vil troppe opp på Sanderstølen i dag.

Bård Lahn

Den årlige Sanderstølen-konferansen åpner i dag og her kommer flere av verdens energiministre, EUs energikommisær og andre toppfolk.

Demonstrasjonene vil være særlig rettet mot olje- og energiminister Odd Roger Enoksen.

- En av årsakene er vår motstand mot oljeaktivitet i nord, sier Bård Lahn i Natur og Ungdom.

Demonstrasjonene vil bli holdt av medlemmer fra alle miljøorganisasjonene i Norge pluss medlemmer fra de fleste politiske ungdomsorganisasjonene til å delta i demonstrasjonen.

Odd Roger Enoksen
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Innlegg fra Enoksen

Det er Energy Policy Foundation of Norway som arrangerer konferansen på Sanderstølen Høyfjellshotell for 34. gang.

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen skal holde foredrag om hvordan Norge skal møte Europas behov for langsiktig energiforsyning.

Men han er ikke alene om å holde innlegg. Ledende personer innen energisektoren fra hele verden skal være med og snakke om fremtidens energiutfordringer.

Lukket konferanse

Oljekonferansen på Sanderstølen arrangeres bak lukkede dører. Konferansen samler deltakere fra store deler av olje- og energibransjen og fra myndighetene.

Sanderstølenkonferansen startet i 1973. Formålet med konferansen er å sikre overføring og utveksling av kunnskap og informasjon om problemstillinger og utviklingstrekk innenfor petroleumssektoren.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Trafostasjon ødelagt i brann

    I Kongsvinger ble en trafostasjon ødelagt i en brann søndag kveld. Trafostasjonen ble helt ødelagt i brannen. og Eidsiva skal i dag undersøke hva som kan være årsaken til brannen.

  • Låve brant ned på Lora

    På Lora på Lesja brant en låve ned til grunnen sent søndag kveld. Det var ingen dyr i bygningen. Det var ingen spredningsfare til andre hus. Brannen ble meldt ved 23-tida søndag kveld.

  • Storhamar tapte – Løke vist ut

    Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.