NRK Meny
Normal

Vil delta i rekonstruksjon av drapet

Den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) er villig til å delta i politiets rekonstruksjoner av drapet i Øyer.

Kripos gjør undersøkelser ved siktedes bopel i Øyer.

ERKJENNER Å HA VÆRT I BOLIGEN: Den drapssiktede vedgår at han var i boligen i Øyer sammen stefaren da han ble drept, men han sier han husker lite av hva som skjedde.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud

Det skriver Lillehammer Byavis i dag.

– Min klient vil delta i en slik rekonstruksjon når og hvis politiet måtte ønske det, sier Kristiansens forsvarer, advokat Geir Lippestad, til avisen.

Også en medsiktet 21-åring har sagt seg villig til å være med på rekonstruksjoner i forhold til sin befatning med saken.

Til Lillehammer Byavis bekrefter advokat Geir Lippestad også at det skal være funnet DNA-spor av hans klient Kristiansen på funnstedet i Hafjell.

– Ja, og han har forklart seg om det som skjedde på funnstedet, sier Lippestad til avisa.

Kim Andreas Kristiansen og Geir Lippestad

VARETEKTSFENGSLET: Kim Andreas Kristiansen og hans forsvarer Geir Lippestad i Gjøvik tingrett. Mandag ble Kristiansen varetektsfengslet i fire uker siktet for drap.

Foto: Lars-Erik Skrefsrud / NRK

Varetektsfengslet i fire uker

Mandag ble 23-åringen varetektsfengslet i fire uker av Gjøvik tingrett, Han er siktet for å ha drept sin tidligere stefar Bjarte Hansen (58) i en bolig de to disponerte i Øyer i Oppland.

Levningene etter den drepte ble funnet i restene av et bål i Hafjell 14. august i år. Politiet mener at Kristiansen og en medsiktet 21-åring skal ha fraktet den drepte fra boligen til funnstedet i Hafjell i en bil som 21-åringen disponerte. I bilen skal politiet ha funnet blodspor fra den drepte.

Kim Andreas Kristiansen reiste etter drapet fra Norge og var etterlyst av politiet. Men 25. august meldte han seg selv for politiet i Rotterdam i Nedeland.

Erkjent å ha forvoldt en annens død

Under fengslingsmøtet kom det fram at Kristiansen skal ha sagt til sin kamerat at han hadde drept stefaren.

Politiet opplyste også under fengslingsmøtet at obduksjonen av avdøde viser at han ble drept med et stikkvåpen.

Forsvarer, advokat Geir Lippestad, opplyste at hans klient er opptatt av å fortelle om sin befatning i saken.

– Han ønsker å ta ansvar for dette alene, at det ikke er andre, kamerater og lignende, som har noe ansvar. Han har erkjent å ha forvoldt en annens død, men på hvilken måte dette har skjedd, hvorfor og under hvilke omstendigheter, det er under etterforskning og det kan jeg ikke kommentere, sa Lippestad.

Etterforskning, drap Øyer

FUNNSTED: Ved denne skogsveien i Hafjell Øyer ble drapsofferet funnet brent på et bål 14. august i år.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • HELFO legger ned kontorer

  Regjeringen har bestemt at de 22 kontorene til Helfo skal reduseres til 6 fra juli neste år. Det betyr at kontorene i Vågå og Brumunddal blir lagt ned. Helfo hører under Helsedirektoratet. Ansatte som rammes av nedleggelsene, får tilbud om jobb i et av de seks kontorene som fortsatt skal eksistere.

  Helfo logo
 • Stor økning for HINN

  Søkningen til Høgskolen i Innlandet øker med 12,75 % sammenlignet med i fjor. Det viser tallene fra Samordna opptak. 6932 søkere har ett av HINNs studier øverst på sine prioriteringslister i det samordna opptaket. Det er nesten 800 flere enn i fjor.

 • Elever holdes inne pga forurensning

  Elever med luftveisproblemer holdes i dag inne på Hammartun barne- og ungdomsskole, fordi det i rushtimene er høy grad av luftforurensning i Lillehammer sentrum. Det melder GD.