NRK Meny
Normal

Delt om Mikke Mus-etappe

Det var delte meninger blant rally-sjåførene om den såkalte Mikke Mus-etappen i Ankerskogen i Hamar.

 

Marcus Grønholm i rally-VM i Ankerskogen
Foto: Joar Elgåen, NRK

- Jeg vil kjøre i skogen, ikke i en park, sa en av sjåførene.

Noen av rally-sjåførene var kritiske til den korte og smale etappen i Ankerskogen. Men andre igjen var strålende fornøyd med å showe for publikum.

- Her kjører vi for publikum og det er vel bra, sa svenske Daniel Carlsson.

Smalt og tett

Fartsprøven i Ankerskogen er bare 1,15 kilometer lang. I det offisielle programmet til Rally Norway går den under betegnelsen "Mickey Mouse-stage".

Løypa går inne på et idretts- og friluftsområde inne i Ankerskogen midt i Hamar. Vegene er smale (nesten som stier å regne) og både lyktestolpene og trærne kommer tett på.

Løypa snor seg forbi, og mellom, to åpne områder som er fotballbaner om sommeren. Fra en bakketopp i midten kan publikum se bilene hele vegen, fra start til mål. 

Kommentarer til løypa

Andreas Mikkelsen i rally-VM i Ankerskogen
Foto: Joar Elgåen, NRK

Perfekt for publikum altså, men kanskje ikke for alle rally-kjørerne. Her er noen av førernes umiddelbare kommentarer etter etappen i Ankerskogen lørdag.

- Her var det mye folk. Herlig! Men prøven likte jeg ikke så godt. Detter er ikke min sterke side. (Andreas Mikkelsen/Ola Fløene)

- Det var ikke lett, det var skikkelig svingete og det var bare vel en kilometer. Mer er det ikke å si. (Manfred Stohl/Ilka Minor)

- Vi kom da ikke sist. Det var krevende, særlig på slutten. (Chris Atkinson/Glenn MacNeall)

- Dette er topp for publikum og det motiverer skikkelig å se så mange nroske flagg. (Henning Solberg/Cato Menkerud)

- Denne kjentes godt ut. Vi hadde ingen problemer og presset som h… for å få en god tid. (Toni Gardemeister/Jakke Honkanen)

- Her nede i byen var det ingen problemer. Det er flott med alle tilskuerne, og det hadde vært morsomt å showe litt, men det går ikke når vi kjemper slik vi gjør nå. Her var det flatt jern. Jeg kommer ikke over forholdene på Mountain. De var helt utrolige. (Petter Solberg/Phil Mills)

- Ingen kommentar. På så korte etapper er det best å kjøre safe. Det er bedre å havne som nummer to enn i dika. (Marcus Grönholm/Timo Rautiainen)

– Ingen problemer. Det var trangt og svingete og artig for publikum, men jeg liker meg ikke på slike etapper. (Xavier Pons/Xavier Amigo

– Slike etapper er vanskelige i min type bil, for det blir fort til at du bare spinner hele tiden. Trikset er å bygge opp fart og beholde den. Det ser ut som vi fikk det til ganske bra. (Andersson/Jonas Andersson)

- Dette er bedre for publikum enn for meg. Etappen var krevende, men ikke som den forrige. Der sto vi fire minutter i snøen. (Aaron Burkart/Timo Gottschalk)

KILDE: www.rallynorway.com