NRK Meny
Normal

Del din drøm før kapselen lukkes

1. juli lukkes og forsegles tidskapselen som inneholder det norske folks drømmer anno 2014. Pass på at også din drøm er med.

Drømmemontasje

DRØMMER: Folk i Norge drømmer om alt fra en god utdannelse, til reiser eller en trygg tilværelse. En drømmer også om at Lillestrøm skal gjøre det bra i fotball.

Foto: NRK

Fra å være et fattig land med få ressurser, har Norge vokst til å bli et av de rikeste landene i verden. Det gjør ikke bare noe med hvordan vi lever, men trolig også hva vi drømmer om.

Store og små drømmer

George Nygaard

DRØMMER: George Nygaard vil til USA.

Foto: Vera Wold / NRK
Cecilie Kolstad

DRØMMER: Cecilie Kolstad fulgte drømmen til Afghanistan.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Gjennom vinteren og våren har mer enn 1100 personer delt sine drømmer. Vi hørt historier. Vi har blant annet hørt om 104 år gamle George som drømmer om en reise til USA, 51år gamle Jan som har sittet i fengsel i 22 år og nå er klar for å hjelpe andre, til Cecilie som følger sin drøm og reiser til Afghanistan for å rense vann.

Alle drømmene skal nå samles i en tidskapsel og tas vare på av Nasjonalbiblioteket. Når den blir åpnet en gang i framtiden kan senere generasjoner se hva som var viktig for mennesker som levde i Norge i 2014.

Rom for alle drømmer

Fortsatt har du muligheten til å dele din drøm. Drømmeportalen er åpen fram til 1. juli og det er enkelt å dele din drøm fra din egen stue.

Poenget er at «folk flest» skal få fortelle hva de drømmer om og NRK har besøkt både skoleklasser og aldershjem. Ordføreren i Østre Toten oppfordret alle landets ordførere til å lese inn sine drømmer og mange av dem har fulgt oppfordringen. Biskopen i Borg har delt sine drømmer og ungdom fra Kongsvinger har delt sine.

Så da mangler det bare din drøm. Del den før 1. juli.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Il Tempo Gigante i Høyesterett

  Høyesterett avgjør opphavsretten til "Il Tempo Gigante".Caprino Filmsenter saksøkte Hunderfossen familiepark etter at de bygde en berg- og dalbane basert på den populære bilen.Caprino Filmsenter tapte i Tingretten men fikk mehold i lagmannsretten.

  Folk koser seg i berg- og dalbanen på Hunderfossen i Lillehammer.
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • Treningspause for Johaug

  Therese Johaug har tatt en lang pause i treningen ettersom hun fikk skjerpet dopingstraffen med tre måneder og må stå over hele sesongen. Hun sier til VG at hun må jobbe for å finne seg sjøl igjen. Hun er fast bestemt på å komme tilbake neste vinter.

  Therese Johaug
  Foto: Håvard G. Hagen / NRK
 • Menighetsråd kan miste makt

  Regjeringen har sendt på høring et forslag til ny kirkelov. 1200 menighetsråd og kirkelige fellesråd landet rundt kan miste lokal makt og pengestøtte. All kirkelig aktivitet kan også bli styrt fra Kirkemøtet og kirkens sentralforvaltning i Oslo.