NRK Meny
Normal

Dekket på smuglerbilen eksploderte

Smuglerbilen var så tungt lastet at et av dekkene eksploderte. Sjåføren fortsatte på felgen før han ga opp og stakk til skogs.

Smuglerbil

Denne smuglerbilen var altfor tungt lastet og det ene dekket eksploderte.

Foto: Tollvesenet

Det var en toller på veg til jobb i Kongsvinger som oppdaget den noe mistenkelige varebilen langs Hornsjøvegen på Hokåsen i Hedmark.

Tolleren så at bilen var veldig tungt lastet og etter en stund eksploderte rett og slett det ene bakdekket på grunn av belastningen.

Sjåføren fortsatte kjøreturen på felgen. Men så stoppet han, satte fra seg bilen og stakk til skogs.

1.300 liter alkohol

Tolleren som var på veg til jobb varslet politiet og det ble bestemt at de skulle ta med bilen til tollkontroll ved Kongsvinger tollkontor.

Der fant de ut at bilen var lastet med 1.200 liter øl, 103 liter brennevin og 10.000 sigaretter. Det utgjør forsøk på å unndra 136.500 kroner fra statskassa.

Langt over tillatt vekt

Tollerne avdekket også at bilen, en hvit Volkswagen Caddy, hadde falske skilter og altså, at den var lastet langt over det som er tillatt vekt for bilen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Pågrepet etter ran

    En mann er pågrepet, mistenkt for å stå bak ranet av ei kvinne i 70-åra i Elverum lørdag kveld. Mannen er satt i arresten og vil blir avhørt mandag morgen.

    Laster Twitter-innhold
  • 21 varsel, Høgre innfører tiltak

    Høgre innfører ei rekkje tiltak etter å ha fått totalt 21 varsel fordelt på 12 personar om seksuell trakassering. Ti av varsla er mot Kristian Tonning Riise. Høgre opprettar òg eit utval, leidd av Henrik Syse, som skal vurdere handteringa av varsla.