NRK Meny
Normal

Debatt om landbruk på Lillehammer i kveld

LILLEHAMMER (NRK): Skal matjord og beitemark brukes til brød, biff eller IKEA? I kveld er det Kulturhuset Banken som er arena for tv-debatten på NRK1.

Kulturhuset Banken

DEBATTLOKALE: Kveldens valgsending på NRK1 går fra Kulturhuset Banken i Lillehammer.

Foto: Vivian Stensrud / NRK

Valglogo

Hovedtema for sendinga er landbruk. Trenger vi norsk landbruk i framtida? Hva skal vi bruke matjorda til? Er det liv laga for ungdom å satse på landbruket? Og hva med mattryggheten? Det blir debatt om konsesjonslov og om økologisk landbruk.

Lokalpolitikere, bønder og stortingspolitikere står klare til å debattere på Kulturhuset Banken i Lillehammer.

Programlederne Atle Bjurstrøm, Niklas Baarli og Mathias Nylenna ser fram til å møte deg i studio i kveldens valgsending fra Kulturhuset Banken. Sendinga går direkte på NRK1 og varer fra kl 2130 til 2230.

Lokale deltagere i aksjon

Blant de som skal debattere er landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen.

Andre lokale deltagere i kveldens sending er Lise Berger Svenkerud, Therese Rudi, Kristian Tonning Riise og Hilde Ekeberg.

Publikum må møte opp utenfor hovedinngangen til Kulturhuset Banken senest kl 2100.

Bruk sosiale medier og emneknaggen #nrkvalg!

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fylkesveg 33 stengt

    På grunn av flere mindre snøskred over fylkesveg 33 mellom Byrud og Feiring er veien stengt. Geolog undersøker området.

  • Asylmottak legges ned

    Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Mottaket har blitt drevet siden 1990-tallet av Norsk Folkehjelp. De mener at UDI's vedtak er i strid med signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.

  • Listhaug utsatt for heksejakt

    Leder i Hedmark og Oppland høyre, Lise Berger Svenkerud, mener avgåtte justisminister Sylvi Listhaug har blitt utsatt for en heksejakt. På sin facebookside skriver Høyre-lederen hun er glad for at Sylvi Listhaug lover at hun ikke kommer til gå stille i dørene framover.