NRK Meny
Normal

De første birkebeinerne i mål

De første birkebeinerne er allerede i mål på Birkebeineren Skistadion i Lillehammer. Nesten 11.000 løpere har deltatt.

Tingstadjordet Birkebeinerrennet 2006
Foto: Anne Næsheim / NRK

Årets Birkebeinerrenn er det 69. i rekka. Fortsatt er mange ute i løypene mellom Rena og Lillehammer.

 

 

Bård Eikeland
Foto: Anne Næsheim / NRK

 

Tidlig opp for å gå Birkebeinerrennet

Allerede klokka seks i dag tidlig var de første på plass i kulturhuset på Rena for å hente sine startnummer. Noen hadde da vært våkne i flere timer alt. Blant dem var brødrene John og Vidar Hermansen, som hadde reist fra Fredrikstad klokka halv tre i dag tidlig for å gå rennet.

- Heldigvis har det vært en del snø i Fredrikstad i vinter, så vi har fått trent. Likevel tror jeg turen kommer til å bli tøff, sier Jon Hermansen.

Folksomt på Tingstadjordet

Da folk hadde hentet startnumrene bar det videre til startområdet på Tingstadjordet. Noen gikk, mens andre valgte å spare på kreftene og tok bussen. En av dem var Bård Eikeland. Han har bare gått en skitur i år, men valgte likevel å prøve seg på den 54 kilometer lange turen fra Rena til Lillehammer.

- Jeg fikk ideen etter å ha sett Wasaloppet på tv. Avgjørelsen om å gå Birkebeinerennet ble tatt foran tv-skjermen, og jeg håper jeg holder til mål, sier Eikeland.

 

Karl Henrik Seemann
Foto: Anne Næsheim / NRK

 

Staker seg over fjellet

På Tingstadjordet var folk opptatte med å smøre riktig og pakke den obligatoriske 3, 5 kilo tunge sekken som må være med for at løpet skal bli godkjent.

Gruppene går puljevis, og blant dem som stilte først til start var Karl Henrik Seemann fra Oslo. Han er lam fra livet og ned etter en trafikkulykke. Ved hjelp av en kjelke med ski, staker han seg over fjellet.

- Det er fjerde året jeg går Birkebeinerrennet, og det er like gøy hver gang, sier han.