NRK Meny
Normal

Etterlyser bortførte jenter med nytt bilde

Politiet går ut med et bilde av de to jentene iført hijab. – Vi håper det kan gi oss nye tips og opplysninger i saken, sier kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug.

Bortførte jenter

De to bortførte jentene ikledd hijab.

Foto: Politiet

De to søstrene på seks og åtte år ble bortført da de gikk av skolebussen i Kongsvinger tirsdag for en og en halv uke siden.

Jentene bodde i fosterhjem og politiet tror jentenes biologiske far står bak bortføringen.

Politiet har mottatt mange tips og har jobbet intenst med etterforskningen, uten å finne verken de to jentene eller de biologiske foreldrene deres.

Ser annerledes ut

Nå går politiet ut med et nytt bilde av søstrene der de er iført hijab, i tilfelle det kan gi nye tips.

– Det er fordi de ser litt annerledes ut med hijab enn uten. Vi håper det kan føre til at vi får inn tips og opplysninger fra folk som kan ha sett de to jentene, sier Kari-Anne Dobloug hos politiet i Hedmark.

Politiet jobber blant annet med å kartlegge mest mulig rundt barnefaren og jentene. Men Kari-Anne Dobloug kan ikke si om de har noen konkrete spor akkurat nå.

– Hva vi konkret har av spor ønsker vi ikke å gå ut med, men vi har et godt materiale å jobbe med, som gir oss et godt innblikk i saken, sier Dobloug.

Polititopp tror det er for sent

I dag har tidligere polititopp Finn Abrahamsen gått ut og kritisert barnevernet for slett arbeid rundt sikkerheten til de to jentene som nå er bortført.

Barna er borte for alltid , sier Finn Abrahamsen.

Han mener kidnapperne med stor sannsynlighet har fått jentene ut av landet, og kanskje til familiens hjemland Tsjetsjenia, og at det da blir nærmest umulig å finne dem.

Kari-Anne Dobloug i politiet i Hedmark sier de har registrert utspillet, men at det får stå for hans regning.

– Vi kjenner nok saken bedre enn ham, sier Dobloug.

De to jentene på 6 og 8 år som er bortført

De to jentene på seks og åtte år ble bortført 10. juni.

Foto: Politiet