NRK Meny
Normal

De borgerlige partiene er enige

Høyres Øystein Østgaard blir ny ordfører, mens Pensjonistpartiets Helge Thomassen blir ny varaordfører i Kongsvinger.

Høyre-ordfører i Kongsvinger

Kongsvingers nye ordfører Øystein Østgaard

Foto: Bjørn Anders Sørli/Nrk

De borgerlige partiene ble mandag kveld enige om å styre byen sammen de nesten fire årene, skriver Glåmdalen.

Valgresultatet viste at innbyggerne i Kongsvinger ville ha Arbeiderpartiet i lederstolen med 35,6 prosent av stemmene. Høyre måtte derfor få til en allianse med nesten alle partiene på borgerlig side.

Øvrum (H) kjemper for å bli ordfører

Mange ressurspersoner

Mandag kveld ble de borgerlige partiene enige og den nye sammensetning i Kongsvinger de neste årene blir Høyre, Pensjonistpartiet, Venstre, Senterpartiet, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti.

Østgaard ser frem til den nye fireårsperioden.

– Det er mange ressurspersoner i de partiene som nå har bestemt seg for å samarbeide. Dette blir spennende og jeg gleder meg, sier han til Glåmdalen.

Bestemte seg tidlig

Den nye varaordføreren i Kongsvinger, Helge Thomassen sier at Pensjonistpartiet bestemte seg tidlig for å velge å samarbeide med de borgerlige fremfor Arbeiderpartiet.

– Vi følte vi fikk mest gjennomslag på ikke-sosialistisk side, blant annet i eldreomsorgen som er viktig for oss. Det politiske innholdet i avtalen vil jeg ikke utdype før på onsdag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Slettåsflokken får leve

  Stortinget sluttet seg ikke til Senterpartiets forslag om å skyte ulvene i Slettås-flokken. I voteringen i dag ble det klart at bare elleve representanter stemte for forslaget, mens 91 stemte mot, melder NTB.

  Slettås-flokken på Osensjøen
  Foto: Arne Nævra/Torgeir B. Lande / NRK
 • Mye støv i Lillehammer i morgen

  Torsdag 14. desember ventes det perioder med høy luftforurensing av svevestøv i Lillehammer, skriver GD. Barn med luftveislidelser og voksne med alvorlige hjerte-, kar- eller luftveislidelser bør redusere utendørsaktiviteteten.

  Tett med støv over Lillehammer
  Foto: Stein Skinstad / NRK
 • Vi googler Adam Douglas

  Nordmenn er veldig interesserte i Adam Douglas. Stjernekampvinneren, som er bosatt på Harestua, er nummer to på lista over hvem normenn har googla mest i 2017 - kun slått av den britiske sangeren Ed Sheeran. Dette kommer fram i en oversikt fra Google.

  Adam Douglas