NRK Meny
Normal

De beste på et brett

Gjøvik har fått NM i rullebrett 2014. Arrangementet går av stabelen 1. til 3. august.

Rullebrettparken i Gjøvik.

De beste samles i rullebrettparken i Gjøvik.

Foto: NRK

Norgesmesterskapet med tittelen "NORBNM" er det offisielle mesterskapet i Norge. Det blir konkurranser for junior- og seniorkjørere.

Nytt anlegg

Det ble bygd et helt nytt rullebrettanlegg i Gjøvik i vår. Parken ligger i sentrum av Gjøvik, like ved jernbanestasjonen. Anlegget er delt i to, med en buebane og en bane med såkalte elementer. I tillegg har banen en fullverdig bowl.

4 grener

Faksimile fra nettsiden til NM rullebrett 2014.

NM i rullebrett skjer i Gjøvik i august.

Foto: NORBNM

I NM blir det konkurrert i fire grener, street, vertramp, miniramp/bowl og game of S.K.A.T.E.

Street har vært den mest populære grenen siden det første NORBNM ble arrangert i 1989. En streetpark er et område som skal etterligne ekte gater, parker og plasser, med trapper, gelendre og andre saker man finner på slike steder. En vertramp er minst 3 meter høy rampe som er loddrett øverst og så går over i en u-formet bane. Miniramp/bowl er også en rampe, men den er ikke loddrett øverst, og bare 1,5 m høy.

Den siste grenen, game of S.K.A.T.E., foregår på et flatt underlag, der deltagerne utfører forskjellige triks.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil av veien på fv.51

    Bil har kjørt av veien på fv.51 Golsfjellet, på Opplandsiden av fylkesgrensen. Nødetater er på vei.

  • Flere politistillinger i Innlandet

    Innlandet politidistrikt har fått 41 nye stillinger for 2017. 20 av dem øremerkes etterforskning og forebygging, blant annet ved å følge opp nærpolitireformen og straffesaker bedre. 14 av stillingene skal gå til de tre geografiske driftsenhetene.

  • Vedtok Mjøssykehus

    Styret i Sykehuset Innlandet vedtok enstemmig at de vil ha et storsykehus ved Mjøsbrua. Advarslene mot å bygge en ny stor, offentlig arbeidsplass utenfor de største byene i regionen, ble ikke hørt av styret i Sykehuset Innlandet.