Datafesten er i gang i Vikingskipet

Årets store høytid for datafrelste fra hele landet er i gang i Vikingskipet på Hamar.

Av:

Linda Nordlie

/

ogNTB

Koblet sammen i et gigantnettverk tilbringer 5.200 dataivrige dag og natt på nett resten av påsken.

- Nå er vi i gang! Vi kunne ha fylt opp med flere, men vi har ikke en hall som er stor nok, sier pressekontakt Ingvild Myhre i The Gathering 04 til NTB.

Datafesten er blitt en årlig begivenhet for deltakerne og arrangeres i år for 13. gang. Alle årets billetter ble utsolgt på 12 timer da de ble lagt ut for salg tidligere i år.

Sovende deltagere på the Gathering i Vikingskipet i Hamar. (Foto: Geir Magnusson/Scanpix)

- Det er fortsatt mulig å få kjøpt dagsbilletter, selv om man da ikke får plass til maskinen i nettverket, sier Myhre.

Mye skjer

For The Gathering handler ikke bare om fete spill over nettverket, eller hardcore programmering for nerder. The Gathering tilbyr både individuelle billetter og familiebilletter.

I løpet av påskedagene vil det bli avholdt en rekke datarelaterte seminarer, i tillegg til konserter, spillkonkurranser og annen underholdning.

- Lørdag avholder vi dessuten EM i Dance Dance Revolution, et dansespill som krever mye fysisk aktivitet, sier Myhre.

DDR, som spillet forkortes, består i at deltakerne beveger seg på en matte som er tilkoblet en maskin, som igjen bestemmer hvor beina skal plasseres i takt med musikken. 60 deltakere fra hele Europa er forhåndspåmeldt til happeningen.

Den mest prestisjefylte konkurransen starter lørdag kveld og fortsetter til søndag, da de beste animerte musikkdemoene skal kåres. Vinnerne av de forskjellige klassene her får mye å skryte av det neste året.

- Det er fantastisk å se kvaliteten på det som lages. Det er av de få gangene det blir helt stille i hallen når demoene vises natt til lørdag, sier Myhre.

Jenter

Selv om det er aktivitet døgnet rundt i Vikingskipet, har de mest rutinerte etter hvert skjønt at det lønner seg å sove litt i løpet av de fem dagene The Gathering foregår.

- For å få med seg alt må man sove litt, så noen timer nattetid slår vi av lyset. Men for veldig mange er det nettopp da ting skjer. Det er en spesiell stemning når dataskjermene er den eneste lyskilden, sier Myhre.

Siden starten, da det var to-tre jenter blant 1.100 deltakere, har jentene nå kommet på banen i Vikingskipet.

- De siste årene har jentedeltakelsen ligget på rundt 20 prosent. I år er den 18 prosent. Den hadde antakeligvis vært høyere hvis billettene hadde vært i salg litt lenger, konstaterer Myhre.