NRK Meny
Normal

Dansk par funnet i god behold

RONDVASSBU (NRK): Kvinnen og mannen i 20-åra som gikk seg vill i Rondane er funnet i god behold. De blir nå fraktet ned fra fjellet.

På tur til Rondslottet

RONDANE POPULÆRT TUROMRÅDE: Mange fotturister oppsøker Rondane.

Foto: Sindre Thoresen Lønnes / Den Norske Turistforening

Letemannskapene har kommet fram til de savnede. De er i god form og blir nå tatt med ned til båten og videre til Rondvassbu, melder politiet.

Letemannskapene fra Otta Røde Kors tok båten til nordenden at Rondvatnet og gikk til fots den siste biten fram til det unge danske paret.

Bratt område

Det var varierende værforhold i området med tidvis sterk vind og tåke, ifølge operasjonsleder Arne Gunstad ved Innlandet politidistrikt avd. Gudbrandsdal.

De to unge danske statsborgerne hadde kontakt på mobiltelefon med Hovedredningssentralen. Gjennom sporingssystemet til Hovedredningssentralen ble de to lokalisert til nordenden av Rondevatnet.

Ifølge Arne Gunstad befant de seg mer nøyaktig i et svært bratt og krevende område ved Styggbotnbekken.

Teltet blåste bort

Det unge danske paret var rimelig godt utstyrt til tur i fjellet.

– De har greit med utsyr med seg. Men teltet blåste bort i løpet av natta, sier Arne Gunstad.

Hentes ned

Klokka 12.37 lørdag kunne politiet melde at letemannskapene hadde kommet fram til det unge paret, og at de var i god form. De ble tatt med ned til båten og fraktet over til Rondvassbu.

Det har vært usedvanlig mange redningsaksjoner i fjellet denne sommeren.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • E6 åpen etter ulykke

    E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.

  • Fylkesveg 33 stengt

    På grunn av flere mindre snøskred over fylkesveg 33 mellom Byrud og Feiring er veien stengt. Geolog undersøker området.

  • Asylmottak legges ned

    Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Mottaket har blitt drevet siden 1990-tallet av Norsk Folkehjelp. De mener at UDI's vedtak er i strid med signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.