Dansegallaarrangører på kollisjonskurs i Valdres

De har byttet ut dansesko og fengende rytmer med harde ord og sylskarp konkurranse. Folka bak to dansearrangement i Valdres er ikke lenger på godfot med hverandre etter at begge valgte å legge store arrangement til Valdres siste helga i april.

Dansegalla Mykland

Dansebandarrangører i Valdres er på kollisjonskurs etter at begge valgte å legge store arrangement til Valdres siste helga i april. Dette bildet er tatt ved et annet arrangement.

Foto: Dansegalla Mykland

Anne Karin Christensen

Anne Karin Christensen

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Nå har arrangøren ”De danseglade” trukket sitt arrangement på Fagernes, og det skjer etter flere måneder med uenighet. Dansemiljøet er nemlig for lite til at to danseopplegg kan foregå så nærme hverandre på samme tidspunkt.

Anne Karin Christensen gjennomfører sitt arrangement på Beitostølen, og synes det er leit at denne situasjonen har oppstått. Hun påstår at hun ikke har gjort noe for å motarbeide den andre arrangøren.

– Nei, det har jeg ikke. Jeg har ikke nevnt de med et ord en gang. Når folk har spurt har jeg svart at jeg var ute over et halvt år før den andre arrangøren. Det har jeg sagt og det står jeg ved.

Sterke beskyldninger

Redaktøren før magasinet ”De danseglade”, Dag Mangseth, retter i en pressemelding sterk kritikk mot Anne Karin Christensen.

Måten det tilgrensende arrangementet er blitt markedsført på har nærmest bestått av bakvaskelser, ukvemsord, aggresive mailer og telefoner samt injurjerende oppførsel.

Dag Mangseth

– Dessverre har en annen arrangør gjort sitt ytterste for å trenere vårt arrangement. I både tid, sted og i selve konseptet. I tillegg har måten det tilgrensende arrangementet blitt markedsført på nærmest bestått av bakvaskelser, ukvemsord, aggresive mailer og telefoner samt injurjerende oppførsel, skriver han.

Utover pressemeldingen vil ikke Mangseth la seg intervjue av NRK. Men det er tydelig at myten om spisse albuer på dansegolvet stemmer. Christensen på sin side kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene fra ”De danseglade”.

– De uttalelsene der, de må de nesten stå for seg selv, synes jeg. Jeg vil fortsatt ha såpass sterk ryggrad at det ligger ikke min natur i det hele tatt å gå ut å si noe stygt om verken den ene eller andre. Så det synes jeg faller på sin egen urimelighet, sier Christensen.

Håper på vellykket arrangement

Nei, de bli nok ikke forlikte med det første. Men en svingom på dansegulvet kan vel gjøre noe med humøret og kanskje kan dansemiljøet kapre flere entusiaster når ukvemsord byttes ut med hoftevrikk? Anne Karin Christensen håper på et vellykket arrangement, tross konfliktene.

– Det er jo rett og slett bare moro og lage noe så vi kan treffes og kanskje få med oss noen nye som vi ikke kjenner. Det er det mest spennende.