NRK Meny
Normal

Cupfinalebilletter revet bort på en halvtime

GJEMSELUND (NRK): Flere timer i kø hjalp ikke. Rundt 100 KIL-supportere måtte gå tomhendt hjem i dag.

Publikumskø ved Gjemselund stadion i Kongsvinger.

KØ FOR KIL: Supporterne stod lenge i lang kø i kulda for å sikre seg en cupfinalebillett.

Foto: Arne Trolldalen / NRK

Det var rundt 200 supportere som stilte seg opp i kø flere timer før restbillettene til cupfinalen mellom Kongsvinger og Rosenborg ble lagt ut på Gjemselund stadion i Kongsvinger klokka 1400 mandag.

Rundt halvparten av de litt frosne, men ivrige tilhengerne klarte altså ikke å skaffe seg billett.

KIL skaffa seg cupfinalebillett da de slo Strømsgodset 27. oktober.

Aller først i køa var Stein Henning Olsen. Han stilte seg opp litt over klokka 10 i formiddag og sikra seg fire billetter.

– Det er viktig å havne på rett tribune. Under kampen mellom KIL og Strømsgodset havna jeg midt blant Godset- supporterne, og da kunne jeg ikke helt slippe jubelen løs når KIL scora, ler han.

– Kunne ha solgt tre ganger så mange

Ifølge markedsansvarlig i KIL, Rune Lundgren, vil ikke klubben få flere billetter.

– Jeg skulle gjerne hatt flere å selge, for interessen er kjempestor. Jeg tror vi kunne ha solgt tre ganger så mange billetter som det vi har gjort, sier Lundgren.

Litt under 1000 billetter ble lagt ut for salg i dag. Klubben har til sammen rundt 6700 til salgs til sine supportere. De fleste ble solgt fredag, da det ble åpnet for salg til sponsorer, styremedlemmer og de med sesongkort.

Tre fotballsupportere smiler til fotografen.

SKAL PÅ CUPFINALE: Stein Henning Olsen, Drew Rodgers og Tor Inge With var tidlig ute for å sikre seg billetter.

Foto: Arne Trolldalen / NRK

– For få billetter til klubbene

Rosenborg er tildelt 8550 billetter. Det er altfor lite, mener Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg Ballklub. Ullevaal stadion har en kapasitet på 27 200 tilskuere. Mange av billettene som ikke går til klubbene går til samarbeidspartnere av NFF.

Kjempesesong

Kongsvinger har hatt en kjempesesong og ligger godt an til å ligge godt an til å rykke opp i eliteserien i fotball. Lørdag tok de et steg nærmere eliteserien med 2-0-seier i kvalifiseringskampen mot Sandnes Ulf etter to scoringer av Adem Güven.

I tillegg møter de altså Rosenborg i cupfinalen på Ullevaal stadion 20. november.

Les: Levi Henriksen gjør alt han kan for å rekke cupfinalen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fikk fylkeskulturprisen

  Øystein Sunde fikk i kveld fylkeskulturprisen i Hedmark. Sunde har solgt over en million plater og har vunnet en rekke priser. Han syntes det var stor stas å få fylkeskulturprisen som han mente var en heder til humoren i Hedmark.

  Øystein Sunde fikk fylkeskulturprisen 2017
  Foto: Lars Bilit / Nrk
 • Sp vil ta ut Slettåsflokken

  Senterpartiet fremmer i onsdag forslag i Stortinget om å felle ulvene i den mye omtalte Slettås-flokken. Partiet ber regjeringen om å gi fellingstillatelse for Slettås-flokken i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske.

 • Veiby/Skjærmoen med ny kontrakt

  Skoda Motorsport har inngått en ny rallykontrakt med 21 år gamle Ole Christian Veiby fra Kongsvinger. Han blir dermed en av fire kjørere i bilfabrikken s rallysatsing for 2018. Veiby har sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen fra Elverum kjørt for Skoda også i år. .

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.