NRK Meny
Normal

Cupcakes for kreftsaken

I hele oktober skal Norge farges rosa, og nå har det 100 år gamle Evensens bakeri på Kirkenær kommet på banen med sine søtsaker.

Rosa sløyfe aksjonen markeres over alt i hele landet nå i oktober. Målet til aksjonen er å bidra til å bekjempe brystkreft gjennom mellom anna å spre informasjon og øke kunnskapen om sykdommen. På det 100 år gamle bakeriet på Kirkenær, har de også kastet seg på rosa-sløyfe aksjonen

Cupcakes for kreftsaken

Bakeriet håper på 10 000 kroner til kreftsaken nå når de byr på sine egne «Rosa sløyfe-cupcakes», og ifølge konditor Ivar Bakke var det ikke vanskelig å bake for en god sak.

– Jeg syns det er artig å være med på noe som betyr noe og viser at vi ikke bare tenker på oss selv, sier konditoren.

– Trendy

Bakke forteller at de fikk en forespørsel fra ildsjelene bak Rosaløypa i Bergesida i Grue om de kunne tenke seg å selge kaker til inntekt for kreftsaken, og valget for hvilke kaker som skulle lages falt på de små populære bakverkene.

– Cupcakes er litt «trendy» og lettvint, også gir det jo energi til å gå tur i skogen, forteller Bakke.

Og motivasjon kan de trenge. For hver runde deltakerne går på seks kilometer, gis fem kroner til kreftsaken. Så kakene kan komme godt med.

LES OGSÅ: Nå er brua rosa igjen

Ti kroner fra hver cupcake

For hver cupcake som de selger gir også bakeriet 10 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, så nå må bare kundene tørre å tørre å prøve noe nytt.

– Vi vet hva kunden skal ha når vi ser den i døra, så det er mange av kundene vi bare pakker posen til uten å si noe, sier Bakke.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre til sjekk etter trafikkulykke

    Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.

  • Dømt for grov voldtekt i Sverige

    En 19 år gammel kvinne og to menn på 22 år fra Eidskog og Sør-Odal er dømt for grov voldtekt i Sverige, skriver Glåmdalen. Det var i slutten av juli at de tre oppsøkte en mann på gaten i Charlottenberg, og tvang ham til å bli med på en biltur. Offeret ble kjørt til et skogholt der han ble utsatt for grov vold og voltekt. De tre personene ble dømt i Karlstad tingrett i midten av oktober.

  • Traktorbrann Austmarka

    En traktor har tatt fyr på Masterud i Austmarka. Traktoren er kjørt ut på et jorde for å unngå brann i omgivelsene, skriver politiet på twitter. Brannvesen og politi er på stedet.