NRK Meny
Normal

Carl Yngvar satte magisk styrkeløftrekord

Styrkeløfter Carl Yngvar Christensen satte ny verdensrekord under EM i Bulgaria i helgen med over 1200 kg samlet.

Carl Yngvar Christensen.

VERDENSREKORD: Carl Yngvar Christensen fra Elverum satte en 'magisk' rekord da han løftet mer enn 1200 kg samlet under EM i Bulgaria.

Foto: Per Magnussen / NRK

Som første styrkeløfter i verden klarte den råsterke mannen fra Elverum å bryte 1200 kilos grensen.

I knebøy løftet han 485 kilo, i benkpress klarte han 337,5 kilo og i markløft 377,5 kilo. Rekorden klarte han under EM i Bulgaria hvor han også ble europamester.

– Jeg hadde jo et mål om å løfte mer enn jeg har løftet før. Det vil si mer enn 1175 kg sammenlagt. Men jeg hadde ikke noen voldsomt realistisk håp om 1200 kg. Så det var bare moro, sier Carl Yngvar Christensen til NRK.

Han mener 1200 kg har vært en magisk grense å bryte. Forrige rekord ble holdt av en russisk løfter og var på 1187,5 kg samlet. Christensen forteller at han ikke føler seg utladet etter konkurransen, og at han er klar for nye løft.

– Jeg er litt sliten. Det var en hard dag, Men det har vært verre før, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.

 • Kjørte i tunnelvegg

  En mann i 50-åra kjørte lørdag kveld inn i en tunnelvegg langs riksvei 25 på Strynefjellet. Mannen blir nå anmeldt etter at politiet oppdaget at han kjørte med promille. Føreren kom uskadd fra hendelsen, skriver politiet i Innlandet på Twitter.

 • Sa nei til pels

  Rundt 100 frammøtte protesterte mot pelsnæringen i Hamar lørdag ettermiddag. Det er 14. året på rad NOAH arrangerer fakkeltog mot pels. Det ble arrangert fakkeltog på 30 steder i hele landet, blant annet i Hamar og Lillehammer.

  Nei til pels fakkeltog hamar
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK