NRK Meny
Normal

Campingvogn tatt av vinden

Denne campingvogna fikk hard medfart på Valdresflya i dag. Det er sterk vind på fjellet, og Statens vegvesen har fått flere telefoner fra urolige bilister.

Campingvogn blåste overende på Valdresflya

Fylkesvei 51 over Valdresflya i dag.

Foto: Olaug Enstad

Det ble en tøff tur på fylkesvei 51 over Valdresflya for eierne av denne campingvogna i dag. Sterk vind gjorde at vogna blåste av veien.

– Meteorologisk Institutt har ingen måleinstrumenter i dette området, så vi vet ikke akkurat hvor sterk vinden er. Men dette kan være veldig lokalt, sier meteorolog Espen Biseth Granan.

Han sier det kan være snakk om en bølgeeffekt som har gjort at campingvogna har blåst av vegen.

Les også:

– Vinden vil trolig avta

Statens vegvesen har også fått telefoner om vinden fra bilister som kjører over fjellovergangen, men de vet heller ikke hvor kraftig den er da de mangler måleinstrumenter i området.

Granan sier det er varslet at vinden skal minke noe til i morgen.

– Det vil fortsatt bli vestavind i fjellet, men det skal bli roligere, sier Granan.

Er du utsatt for sterk vind? Tips oss på ho@nrk.no

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Flugstad Østberg nummer tre

  Ingvild Flugstad Østberg fra Gjøvik ble nummer tre under dagens 10 kilometer klassisk i Finland. Hun var 17 sekunder bak Marit Bjørgen som vant. Charlotte Kalla ble nummer to.

  Ingvild Flugstad Østberg på Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Dårlig hopp for Kokslien

  Kombinertløperen Mikko Kokslien fra Lillehammer klarte ikke å nå opp i teten i dagens hopprenn i verdenscupen i Finland. Kokslien hoppet 121 meter og må starte hele 3.22 minutter etter lederen Akito Watabe i langrennet.

 • Dyrt med snøkanoner

  Produksjon av kunstig snø er svært dyrt, men en kostnad som er nødvendig for landets alpinsentre. – For Skistar Trysil koster den totale driften av snøkanoner på et døgn nesten en halv million kroner, sier driftssjef Jan Linstad.

  Snøkanoner i Trysil
  Foto: Ola Matsson/Skistar