NRK Meny
Normal

Busterud utfordrer Aspeli

Einar Busterud synes det går for tregt i Hamar etter at Arbeiderpartiet tok over. Derfor vil han tilbake i politikken. – Det er på tide å få opp igjen turtallet, sier han.

Einar Busterud

Einar Busterud vil ha mer fart på Hamar igjen og derfor stiller han seg til disposisjon som ordførerkandidat.

Foto: Mette Finborud Børresen

Einar Busterud legger ikke skjul på at han er misfornøyd med hvordan Arbeiderpartiet og ordfører Morten Aspeli styrer byen i dag.

– Jeg synes mye stopper opp. Hamar mangler retning og tydelighet og en klar mening om hvor samfunnsutviklingen går, sa Busterud på sin egen pressekonferanse i dag.

På pressekonferansen sa han aller først det alle trodde han ville si, at han er klar for å gjøre comeback som ordfører , hvis partiet velger å sette ham på topp og hvis folk i Hamar vil ha ham.

Ikke nok å møte opp

Einar Busterud utfordret Morten Aspeli på flere måter.

– Jeg synes Morten Aspeli gjør en god jobb i å møte opp og være til stede der ting skjer. Men det er ikke nok å møte opp, sa han.

Hør mer om hvorfor Busterud sa ja her:

Einar Busterud satt 12 år som ordfører i Hamar for By- og Bygdelista. Nå er han klar til å gjøre comeback.

Han ga også tydelig uttrykk for at han mener Aspeli ikke selger byen godt nok og ikke er offensiv nok med tanke på byens videre utvikling.

– Jeg er forundret over at Hamar kommune ikke stiller krav og forutsetninger til jernbanen som kommer. Jeg synes Hamar er helt usynlig når det gjelder å utvikle høyere utdanningstilbud og jeg syns kommunen er helt usynlige i sjukehussaken, sa Busterud.

Aspeli syns ikke de er trege

Morten Aspeli

Dagens ordfører, Morten Aspeli, har ikke tid til å kommentere saken før om noen dager.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Sittende ordfører, Morten Aspeli, sier han ikke forstår hva Busterud mener med at de er trege.

– Vi har ferdigstilt nye Ankerskogen og kulturhuset etter å ha tilleggsbevilget cirka 80 millioner kroner. Vi har ferdigstilt ny Strandgate og vi har planlagt og er i ferd med å ferdigstille nye Stortorget. Vi hadde mye større ambisjoner med Stortorget enn det Einar hadde, skriver Morten Aspeli i en SMS.

Aspeli sier han ikke møter noen som synes utviklingen i Hamar sentrum går sakte.

På spørsmål om Aspeli frykter Busterud som konkurrent om ordførerjobben, svarer han slik:

– Einar Busterud er selvsagt velkommen inni Hamar-politikken igjen. Alle med et samfunnsengasjement er det. Han gjorde et godt valg i 2007 og så får velgerne avgjøre valget i 2015, skriver Aspeli.

Var i tvil

Einar Busterud sier han har gått mange runder med seg selv, før han bestemte seg for å si ja til nominasjonskomiteen i By- og bygdelista.

– Jeg har brukt fem uker på å tenke meg om. Det er mange motforestillinger til å gjøre et sånt comeback. Men når jeg likevel har sagt ja, så er det ikke av hensyn til partiet, men av hensyn til utviklingen i Hamar, sier Einar Busterud.

Og Einar Busterud lot en egenprodusert spå avgjøre:

Einar Busterud brukte sin egenproduserte spå til å avgjøre om han ville stille som ordførerkandidat igjen eller ikke.

Inntil videre vil han skjøtte jobben sin i Norsk Tipping og regner med at det ikke blir noe problem før valgkampen starter.

– Jeg utnevner ikke meg selv til kandidat eller til ordfører. Det er først opp til partiet og deretter velgerne. Det jeg har gjort nå, er å stille meg til disposisjon for By- og Bygdelista, sier Einar Busterud.

Blir et spennende valg i Hamar

Valg- og samfunnsforsker Jon Helge Lesjø er overrasket over at Einar Busterud vil tilbake til lokalpolitikken, men synes det er interessant.

– Det gjør det neste kommunevalget i Hamar veldig spennende, sier Lesjø.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ransaket mc-klubb i Stange

    Politiet har i ettermiddag ransaket lokalene til en motorsykkelklubb i Stange, der den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland var styremedlem til i går. Ifølge Hamar Arbeiderblad, skjer ransakingen i forbindelse med etterforskningen i drapssaken.

  • Vogntog sperrer vegen i Gausdal

    Det er redusert fremkommelighet på fylkesveg 255 i Øvre Svatsum i Gausdal på grunn av et vogntog som sperrer vegen. Berging er bestilt

  • Innbrudd på folkehøgskole

    Det har vært innbrudd på Bjerkely folkehøgskole på Arneberg. Det er blant annet stjålet kontanter, PC og Iphone. Politiet har vært på skolen og gjort undersøkelser.