Busterud misbrukt på Twitter

Hamar-ordfører Einar Busterud er blitt misbrukt på Twitter.

Einar Busterud, falsk twitterprofil

Denne falske profilen av Einar Busterud ble lagt ut på Twitter i helga.

Foto: Skjermdump fra Twitter

I helga ble det laget en falsk Twitter-profil i Busteruds navn og lagt ut svært grove meldinger. Her blir han framstilt som konemishandler og barneovergriper.

Det er avisa HA som skriver om saken i dag.

– Dette er det groveste jeg har opplevd som offentlig person. Det er ikke noe hyggelig, men et kjempeovergrep mot en enkeltperson og helt klart straffbart, sier Busterud til avisa.

Busterud har vært ordfører i Hamar i snart 12 år. Nå vurderer han å anmelde saken.

Einar Busterud

Einar Busterud sier den falske profilen på Twitter er det groveste han har opplevd på de 12 årene som offentlig person.

Foto: Martine Myhre / NRK

Ikke den første

Andre offentlige personer har opplevd det samme som Hamar-ordføreren. I sommer opprettet noen en profil på Twitter som het «Jens Stoitenberg». Forfatteren Tom Egeland oppdaget at noen hadde laget en helt identisk profil som den han hadde på Twitter og lagt ut linker til amatørpornofilmer.

Datatilsynet sier til HA at falske profiler er et stort problem det er vanskelig å stoppe. I sommer fikk tilsynet henvendelser fra 78 personer som hadde fått forfalsket profil.

– Det er mange som får seg en overraskelse og oppdager informasjon om seg selv som de selv ikke har lagt ut på nettet. Når denne informasjonen ikke er sann, blir det i tillegg ekstra ubehagelig, sier Ole Morten Knudsen, prosjektleder for slettmeg.no.

Han anbefaler alle som oppdager falske profiler til å ta kontakt med innehaveren av siden for å få profilen fjernet.