NRK Meny
Normal

Fransk skoleelev døde i bussulykke, nå er saken henlagt

Politiet henlegger nå saken der en fransk skoleelev omkom i ei bussulykke på Roa.

Ulykke Roa

I sin rapport sa Statens Vegvesen at de ikke kunne finne noe galt ved veien eller brua der den unge gutten døde. Nå har politiet henlagt saken.

Foto: Valkner, Marianne / Scanpix

Det var i april at en fransk skoleelev stakk hodet ut av takluka på en buss. Han ble truffet av ei bru og døde av skadene.

Ingen straffbare handlinger

Politiet har siden ulykka etterforska saken, men velger nå å henlegge den.

– Vi har undersøkt det som er naturlig å sjekke, og oversendt alt til påtalemyndighetene. Nå er saken blitt henlagt som intet straffbart bevist i saken, sier Jostein Skancke, politioverbetjent ved Gran og Lunner lensmannskontor.

Skancke sier de ikke har funnet at det er begått noen straffbare handlinger i forbindelse med ulykka.

– Det er ikke påvist noen straffskyld for noen av de involverte, og det er derfor naturlig at saken får en slik løsning, sier han.

LES OGSÅ:

Kriseteam tok i mot elevene

Skulle på overnattingstur

Ulykken skjedde på riksvei 4 ved Roa i forbindelse med at en fransk og en norsk skoleklasse var på vei til en overnattingstur.

LES MER:

– Ingen feil ved veien eller brua

Flere ulykkesgrupper jobba med å kartlegge den tragiske hendelsen, og Statens havarikommisjon har enda ikke levert sin rapport om ulykka.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tatt med promille

    En mann i 40-åra ble natt til søndag stoppet av politiet på Venabygdsfjellet i Ringebu. Politiet mistenker at mannen har kjørt bil i beruset tilstand.

  • Svingte unna rev, kjørte i grøfta

    En fører av en personbil er kjørt til sykehuset i Gjøvik etter å ha kjørt i grøfta på fylkesvei 186 ved Nord-Torpa. Hendelsen skjedde rundt klokka 04.25 søndag morgen, og føreren skal ha svingt unna en rev og så kjørt av veien.

  • Slåsskamp i Kongsvinger

    Etter en slåsskamp i Kongsvinger sentrum natt til søndag ble en mann i 50-åra fraktet til arresten. Mannen skal ha blitt utpekt som slåsskampens hovedmann.