NRK Meny
Normal

Buss stoppet da den manglet merke

Passasjerene i Boreal Trysilbussen måtte ta maksitaxi til Gardermoen i går, etter at bussen ble stoppet av kontrollører. – Det var dumt, sier selskapet.

Hendelsen, som skjedde i nærheten av hovedflyplassen, skyldtes at bussen manglet et merke som viser at bussens ferdskriver er kontrollert.

– Alt var i orden, og det var ingen tekniske problemer med bussen. Men uten et slikt merke, har ikke bussen lov til å kjøre, sier kommunikasjonssjef Torbjørn Kindingstad i Boreal Trysilbussen.

Derfor ble bussen pålagt kjøreforbud, og de 10 passasjerene måtte av bussen og over i maksitaxi.

Tilbake i trafikk

Kindingstad sier at alle kontroller på bussen, var foretatt. Og at bussen var forskriftsmessig i den tekniske standen den skal være. Men merket manglet.

– Det er en forglemmelse fra verkstedet som sto for godkjenningen. Det var dumt, og det skal ikke skje sånne ting. Vi tar høyde for at det ikke skjer igjen, sier han.

Kindingstad sier at det ble tatt kontakt med verkstedet, og det ble da sørget for at merket kom på plass.

– Bussen var tilbake i trafikk etter tre timer, og kjørte den ordinære ruten tilbake til Trysil på ettermiddagen, forteller han.

Ifølge opplysninger Kindingstad har fått, skal ikke hendelsen ha forårsaket problemer for passasjerene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • 21 varsel, Høgre innfører tiltak

    Høgre innfører nye tiltak etter å ha fått inn totalt 21 varsel fordelt på 12 personar om seksuell trakassering. Ti av varsla er mot Kristian Tonning Riise. Høgre vil no opprette eit utval, leidd av Henrik Syse, som skal vurdere handteringa av varsla.

  • Kvinne i 70-åra ble ranet

    Det var ei kvinne i 70-åra som ble ranet hjemme i huset sitt i Elverum lørdag kveld. Ifølge politiet er hun fysisk uskadd, men rystet over det som har skjedd.