NRK Meny
Normal

Buss stoppet da den manglet merke

Passasjerene i Boreal Trysilbussen måtte ta maksitaxi til Gardermoen i går, etter at bussen ble stoppet av kontrollører. – Det var dumt, sier selskapet.

Hendelsen, som skjedde i nærheten av hovedflyplassen, skyldtes at bussen manglet et merke som viser at bussens ferdskriver er kontrollert.

– Alt var i orden, og det var ingen tekniske problemer med bussen. Men uten et slikt merke, har ikke bussen lov til å kjøre, sier kommunikasjonssjef Torbjørn Kindingstad i Boreal Trysilbussen.

Derfor ble bussen pålagt kjøreforbud, og de 10 passasjerene måtte av bussen og over i maksitaxi.

Tilbake i trafikk

Kindingstad sier at alle kontroller på bussen, var foretatt. Og at bussen var forskriftsmessig i den tekniske standen den skal være. Men merket manglet.

– Det er en forglemmelse fra verkstedet som sto for godkjenningen. Det var dumt, og det skal ikke skje sånne ting. Vi tar høyde for at det ikke skjer igjen, sier han.

Kindingstad sier at det ble tatt kontakt med verkstedet, og det ble da sørget for at merket kom på plass.

– Bussen var tilbake i trafikk etter tre timer, og kjørte den ordinære ruten tilbake til Trysil på ettermiddagen, forteller han.

Ifølge opplysninger Kindingstad har fått, skal ikke hendelsen ha forårsaket problemer for passasjerene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har i natt avsluttet arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg