NRK Meny
Normal

Bryllupsmiddag i arrest hos Gilde

De skulle ha gjøkalv til bryllupsmiddag på lørdag. Men på grunn av E.coli-bakterien  er bryllupsmiddagen tatt i arrest hos Gilde på Rudshøgda.

Skulle hatt gjøkalv til bryllup (Ill.foto)
Foto: Berit Keilen / Scanpix

Vinen er kjøpt inn, fisken til forrett er klar og dessert får de også, de 70 gjestene som lørdag skal spise bryllupsmiddag hos Jan Petter Faraasen og Åshild Johannessen på Tokstad gård på Rudshøgda.Men hovedretten, familienes egen gjøkalv, den må de se langt etter. Den er nemlig arrestert.

- Det går vel bra, likevel sier Jan Petter Faraasen.

Det er på gården til brudgommens bestemor, Clara Ingeborg Platou, at festen skal stå.

- Det er nervepirrende ja, sier hun. - Men vi har sjølfisket laks fra Namsen, vi har vært på polet, og vi har da noe poteter, ler hun, og sater på at noen har noe godt kjøtt et sted på lager. 

Ikke på bordet

Tross alt; det er et av de mindre alvorlige resultatene av jakten på E.coli-bakterien,  det at det opprinnelige tenkte kalvekjøttet ikke kommer på bordet til bryllupsgjestene på lørdag.

For om noen blir sjuke av det, er det bare av ergrelse sjølsagt. Likevel,  familen hadde planlagt det så nøye. I seks-sju måneder hadde de gjødd kalven med tanke på bryllupsmiddagen.

Tenkte å slakte sjøl

Først tenkte de å slakte sjøl, men det var så mye annet å henge fingrene i i forbindelse med festen, at de leverte det til Rudshølgda for slakt og partering. Skinnet er sendt til beredning, slik skikken er; det skal bli gave til brudeparet.

Gjøkalven ble slaktet den, etter alle kunstens regler. Men de får den ikke ut igjen.  Gilde slipper ikke noe kjøtt ut igjen inntil videre.

Enn så lenge er hovedretten i arrest.