NRK Meny
Normal

Bryllupsmiddag i arrest hos Gilde

De skulle ha gjøkalv til bryllupsmiddag på lørdag. Men på grunn av E.coli-bakterien  er bryllupsmiddagen tatt i arrest hos Gilde på Rudshøgda.

Skulle hatt gjøkalv til bryllup (Ill.foto)
Foto: Berit Keilen / Scanpix

Vinen er kjøpt inn, fisken til forrett er klar og dessert får de også, de 70 gjestene som lørdag skal spise bryllupsmiddag hos Jan Petter Faraasen og Åshild Johannessen på Tokstad gård på Rudshøgda.Men hovedretten, familienes egen gjøkalv, den må de se langt etter. Den er nemlig arrestert.

- Det går vel bra, likevel sier Jan Petter Faraasen.

Det er på gården til brudgommens bestemor, Clara Ingeborg Platou, at festen skal stå.

- Det er nervepirrende ja, sier hun. - Men vi har sjølfisket laks fra Namsen, vi har vært på polet, og vi har da noe poteter, ler hun, og sater på at noen har noe godt kjøtt et sted på lager. 

Ikke på bordet

Tross alt; det er et av de mindre alvorlige resultatene av jakten på E.coli-bakterien,  det at det opprinnelige tenkte kalvekjøttet ikke kommer på bordet til bryllupsgjestene på lørdag.

For om noen blir sjuke av det, er det bare av ergrelse sjølsagt. Likevel,  familen hadde planlagt det så nøye. I seks-sju måneder hadde de gjødd kalven med tanke på bryllupsmiddagen.

Tenkte å slakte sjøl

Først tenkte de å slakte sjøl, men det var så mye annet å henge fingrene i i forbindelse med festen, at de leverte det til Rudshølgda for slakt og partering. Skinnet er sendt til beredning, slik skikken er; det skal bli gave til brudeparet.

Gjøkalven ble slaktet den, etter alle kunstens regler. Men de får den ikke ut igjen.  Gilde slipper ikke noe kjøtt ut igjen inntil videre.

Enn så lenge er hovedretten i arrest.

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vant gull i oste-VM

  Eggen Gardsysteri SA i Vingelen i Tolga fikk gull for sin ost «Fjellblå» under World Cheese Awards i London. De mottok også sølvmedalje for osten «Fjellgo». Avdem Gardsysteri på Lesja mottok bronse for «Vellagra Fjelldronning». 3000 oster fra rundt 30 land ble bedømt under oste-VM.

  Eggen Fjellblå
  Foto: Eggen Gardsysteri
 • Kongsvinger vant over Frisk Asker

  I eliteserien i ishockey vant Kongsvinger 7-6 borte mot Frisk Asker. Kongsvinger ligger likevel sist på tabellen.

 • Vogntog fast på Fv 51 ved Randen

  Et vogntog står i bakkene opp fra Rv 15 mot Valdresflya. Et kjørefelt åpnet, vogntoget må legge på kjetting før det får kjøre videre.