NRK Meny
Normal

Bruvoll som midlertidig fengsel

Justisdepartementet ønsker å bruke Bruvoll leir til fengsel for å avvikle soningskøen. Det kan gi 40 arbeidsplasser i Nord-Odal.

 

 

Totalt er det snakk om å etablere minimum 60 soningsplasser. Blir planene realisert, kan det bety omkring 40 midlertidige arbeidsplasser.

- En skikkelig gla'sak for oss her i Nord-Odal, jubler ordfører Asgeir Østli til Glåmdalens nettavis.

Han har i lengre tid arbeidet med å finne alternativ virksomhet for Politihøgskolens opplæringssenter. Politiopplæringen ble flyttet til Stavern for halvannet år siden.

Mandag var justisminister Knut Storberget selv i Bruvoll for å se nærmere på leiren. Departementet er interessert i å utnytte Bruvoll for å få ned soningskøene her i landet, men ingenting er endelig avgjort.

- Tanken er en helt egen enhet for åpen soning. Dermed er det ikke snakk om mennesker som må sone for mer alvorlige forbrytelser, påpeker en glad Asgeir Østli.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.