NRK Meny
Normal

Brøt seg gjennom taket på bensinstasjon

Politiet håper at overvåkningsbilder kan bidra til at minst to tyver som stjal store mengder tobakk fra en bensinstasjon på Vinstra, blir fakket.

Tyvene saget seg gjennom taket på bensinstasjonen på Vinstra, før de brukte skjærebrenner for å åpne et skap fullt med tobakk.

Innbruddet ble oppdaget i dag tidlig. Politiet skal nå ha åstedsgransking på stasjonen.

– Jeg vet fortsatt ikke hvor mye som er stjålet. Men det er snakk om store mengder tobakksvarer og en del vekslepenger, sier eier av Statoil på Vinstra, Jon Haanshus.

Alt av tobakk skal være stjålet. Politiet vet ennå ikke verdien av dette.

Innbruddstjuvene har saget seg gjennom taket på bensinstasjonen, før de har brukt skjærebrenner for å komme seg inn i et skap med tobakksvarer.

– Det er derfor snakk om store ødeleggelser på bygget, sier Haanshus til NRK.

Har bilder

Politiførstebetjent Jon Gaarden bekrefter at det i hvert fall var to tyver som brøt seg inn i bygget. Og tyvene er festet til film:

– De er observert en kort periode inne i bygget, sier Gaarden.

Statoil Vinstra

Innbruddstjuvene brøt seg gjennom taket på Statoil på Vinstra.

Foto: Maurits Opsahl / NRK

Han håper at bildene kan bidra til et gjennombrudd i saken. Men politiet vil også gjerne ha publikums hjelp i saken.

– Vi er svært interessert i få opplysninger fra folk som har vært i området fra cirka midnatt og utover, sier Gaarden.

Tyvene holdt på så lenge i bygget at politiet antar at det også var medhjelpere på utsiden.

I sammenheng

Politiet vil nå også se om det er en sammenheng mellom dette innbruddet og et innbrudd på Samvirkelaget i Lom natt til mandag.

Da ble elektronisk utstyr for store verdier stjålet fra Coop Elektro. Tyvene kom seg også her inn gjennom taket.

– Vi vil se på sporene om det er gjort på samme måte. Det er ofte bander som opererer i samme område i en periode, sier Gaarden.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.