NRK Meny
Normal

Broren til hovedtiltalt: – Han virket utafor

Broren til den hovedtiltalte 48-åringen syntes han virket usikker og utafor etter at han hadde skutt ulven. I samtaler med folk i jegermiljøet virket han tilsynelatende glad.

Ulverettsaken

Aktor Tarjei Istad (til høyre) og Helge Hartz som forsvarer den 48 årige hovedtiltalte.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

Tirsdag vitnet broren til den hovedtiltalte 48-åringen i ulvesaken. Han er tiltalt både for å ha skutt en ulv på åtejakt, og vært med på ulovlig ulvejakt en måned før. Han ble spurt ut om hvordan broren var etter at han hadde skutt en ulv den 14.mars 2014.

Les: Vitne om tiltalt: – Han sa det var forsøkt å jakte ulv

Les: Husker ikke «ulvesamtaler»

– Virket utafor

Politiet har spilt av flere telefonsamtaler der 48-åringen virker glad over at ulven var skutt.

Les: Mener tiltalt var fornøyd med å ha skutt ulv

Broren tegnet etannet bilde av broren. Han traff han på butikken morgenen etter ulven var skutt, og han skjønte at det var skjedd noe. Broren virket rastløs og "uafor".

Ulv skutt ulovlig, mars 2014, i hedmark

Denne ulven ble skutt 14. mars.

Foto: Bilde fra ulveskytterens mobiltelefon beslaglagt av Økokrim

– Jeg reiste hjem til ham og han virket litt "uafor seg sjøl". Da jeg spurte hva som hadde skjedd viste han meg bildet av revene og ulven, sa broren i retten.

Ifølge broren sa 48-åringen at han trodde han hadde en rev i kikkerten, ikke en ulv. Broren sa også i retten at han syntes det var rart at broren gikk og la seg igjen dersom han hadde trodd at det var en ulv han hadde skutt.

Han fikk ikke noe ordentlig svar på hvorfor broren ikke meldte fra om skytinga, men syntes han virket usikker på hva han skulle gjøre.

– Trodde på ham

I retten vitnet også en pensjonert politimann. Han var med og fraktet bort ulven etter at den ble skutt. Han er tidligere dømt for medvirkning.

Les: Eks-politimann dømt til fengsel for å ha flyttet skutt ulv

– Han sa at han var helt sikker på at han hadde skutt på en rev. Jeg trodde på ham. Det var måten han sa det på, sa den pensjonerte politimannen, som sjøl aldri hadde skutt med åtet så langt unna. Det styrket også hans tro på at 48-åringen snakket sant da han sa at han trodde han hadde skutt en rev.

Expolitimannen visste ikke om at det var en ulv da han kom opp til koia.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ingen pågrepet etter brann

    Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter brannen ved rådhuset i Raufoss i går kveld. Det brant ved søppelkassene utenfor rådhuset og videobilder viser at en person bar paller til arnestedet.

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.