NRK Meny
Normal

Briskebyen Lyttemannslag på Innlandsscenen

Musiker Frode Berntzen fra Hamar skrev så mange låter at skrivebordsskuffen nesten ble sprengt. Derfor måtte han lage et nytt band.

Briskebyen Lyttemannslag, eller «Laget», ble startet våren 2016 av nettopp Frode Berntzen.

– Jeg hadde veldig mange låter liggende, og meningen med bandet er at vi spiller mine låter! sier han.

Blanding av flere sjangre

Musikken er en blanding Berntzen har hatt med seg til flere band han har spilt i. Det handler om teatermusikk, viser, rock, improvisasjon, 60 % instrumentalt og resten med vokal.

– Stikkordet er lytting og det som oppstår mellom musikerne, derav «Lyttemannslag» og ikke «Spellemannslag».

Briskebyen Lyttemannslag består av Helge Harstad (bass), Mats Lillehaug (trommer), Anne Bolette Stang Eng (vokal) og Frode Berntzen (gitar).

– Og «Briskebyen» er selvsagt fordi jeg bor i bydelen Briskebyen i Hamar, sier Berntzen.

Direkte på nett-tv kl. 15 og «Ukas artist» på P1

Nytt i høst er at konsertene på Innlandsscenen ikke går samtidig direkte på P1. Vi deler i stedet opp livekonserten med en låt onsdag, en torsdag og en fredag, og kaller musikerne «Ukas artist».

Du kan se konserten direkte på nett-tv på nrk.no/ho kl. 1500. Musikerne blir også presentert i NRKs ettermiddagsending onsdag kl. 1620.

Vil du opptre på Innlandsscenen?

Er du musiker fra Hedmark eller Oppland og har et band eller driver på alene, så kan du spille på Innlandsscenen. Vi har små konserter direkte på nett-tv hver onsdag kl. 1500.

Send en e-post til: stein.schinstad@nrk.no

Se musikkvideoene fra Innlandsscenen: Innlandsscenen på Youtube

Se alle konsertene på Innlandsscenen: Konsertene på Innlandsscenen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ber bøndene sjekke takene

  Landbrukssjefen i Ringsaker, Stein Inge Wien, ber bønder om å sjekke snømengdene på hustakene sine. Flere fjøstak i kommunen har kollapset denne vinteren, trolig på grunn av de store snømengdene. Senest mandag kollapset et fjøs med 150 kyr i Åsmarka.

 • Lillehammer vant

  I sluttspillet i hockey vant Lillehammer 3-5 borte over Sparta i den tredje kampen i semifinalen i kveld. Dermed leder Lillehammer 3-0 i kamper. Den første som vinner fire kamper, går videre til finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Taket på klubbhus raste sammen

  Taket på klubbhuset til Næroset IL på Brufoss i Ringsaker har rast sammen, trolig på dagen i går. Den toetasjes bygningen som er satt opp på dugnad på 1970- og 80-tallet. – Jeg tror hele bygget blir totalskadd, sier Lennart Karlsen i Næroset IL.

  Taket på klubbhuset til Næroset IL rast sammen.
  Foto: Bjørn Ottar Torp