NRK Meny
Normal

Briskeby forsinkes?

Onsdag vil et flertall i Hamar kommunestyre trolig vedta utbygging av Ham-Kams hjemmebane Briskeby. Men vedtaket blir trolig anket av Briskeby Velforening. Dette vil forsinke utbyggingen.

Briskeby forsinkes?
Foto: Jørn Nordli / NRK

 

Fotballforbundet har så sent som i et brev den 10. januar slått fast at Ham-Kam må spille hjemmekampene sine på en annen godkjent tippeligabane, hvis ikke det mest omfattende utbyggingsalternativet blir valgt.

 

Briskeby forsinkes?
Foto: Jørn Nordli / NRK

Sju hus må bort

Det nye fotballstadionen på Briskeby med tribuner i to etasjer vil gi plass til 10 000 tilskuere. Mellom 10 til 15 hus blir berørt, sju hus må fjernes.

Fotballforbundet har gitt politikerne kniven på strupen i saken. Et nei vil få store konsekvenser for Ham-Kam som da trolig bare må spille bortekamper. Planene er godkjent i Hamar formannskap og vil trolig bli  vedtatt i kommunestyret onsdag.

Velforeningen og huseierene i området vil i sine klager legge vekt på at det ikke er laget konsekvensutredninger og at de siste endringene ikke ble lagt ut til offentlig ettersyn.

Ingen hjemmekamper?

Trolig vil motstanderne klage kommunestyrets utbyggings-vedtak inn for fylkesmannen. Dette kan forsinke byggestarten og føre til at Ham-Kam ikke får spille på hjemmebane i år.   

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Niendeplass for Johansson

    Hopperen Robert Johansson fra Søre Ål endte på niendeplass under dagens verdenscuprenn i Engelberg. Johansson lå på andreplass etter første omgang etter et sterkt hopp, men klarte ikke helt å følge opp i den andre omgangen.

    Robert Johansson
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
  • Langt hopp av Lundby

    Maren Lundby fra Kolbukameratene er i storform. Under første omgang av laghoppingen fra Hinterzarten hoppet Lundby 109 meter, lengst av samtlige hoppere. Det norske laget ligger på sjuendeplass etter første omgang. Japan leder foran Tyskland.