NRK Meny
Normal

Brev til bygda

Mottaksleiaren i Stor-Elvdal takkar kommunane og bygdefolket når mottaket med 380 mottaksplassar no leggjast ned.

Hege Ulvmoen

Hege Ulvmoen har bygd opp dei to mottaka i Stor-Elvdal som no leggjast ned.

Foto: Privat

Takk for oss

Da er det 3 gang jeg i min UDI tid får beskjed om å legge ned mottaket. Dette er alltid trist og kommer alltid like overraskende. Dagene er ikke enkle for hverken de som jobber her eller de som bor her. Vi må ut på arbeidsmarkedet i 2 kommuner hvor det ikke er masse å velge i og beboerne må igjen ut å etablere seg på nytt. Så en kan si at det er stor frustrasjon for alle som er i våres verden nå om dagen

Jeg har alltid takket befolkningen i disse kommunene hvor vi driver, og det er viktig, men først nå så synes jeg det er viktig å takke mine ansatte og beboere. 17 ansatte har gjort at mottakene er så bra som de er. De ansatte har vært med på å gjøre mottaket til ett hjem for våres beboere, de har gjort en fantastisk jobb. Uten de hadde ikke jeg klart å utført min jobb, så jeg er utrolig stolt av alle.

Så er det beboerne. Må takke for at vi har fått fantastiske beboere. De har også vært med på å gjort dette til ett fantastisk sted å jobbe. Alltid blide og fornøyde som de kan være i sin situasjon. Beboerne har vært med i den daglige driften og de er også med på nedleggelsen med å rydde og vaske hus. Når de fikk beskjed om nedleggelsen kom det masse frustrasjon. De ønsker ikke å flytte fra mottaket. De har skapt ett godt liv her med masse venner i kommunene og føler at mottaket er Norges beste og deres familieJ De gruer seg til å flytte til nytt mottak, de vet ikke hva som venter de og det å finne sin plass igjen i ny kommune og nytt mottak er frustrerende.

Denne gangen gikk det nesten 4 år, hvor vi det siste året klarte å åpne ett nytt mottak. Dette står det respekt av. Vi har hatt så å si 380 beboere til enhver tid. Vi skal være stolte av at vi har klart å skape ett «hjem» for beboerne.

Så til slutt må jeg også takke alle i Rendalen kommune og i Stor-Elvdal kommune. Takk for at dere hjalp oss å lage gode mottak. Takk for at dere tok godt imot våres beboere. Takk for all hjelp vi har fått med at dere bryr dere. Takk for alle aktiviteter. Takk for at dere tok de godt imot. Dere har alle vært til stor hjelp. Vet at mange har fått nye og gode venner og kanskje noen har skjønt at vi ikke er så «skumle» lell.

Takk for oss.

Hege M. Ulvmoen

Ved Stor-Elvdal og Stor-Elvdal/Rendalen asylmottak