NRK Meny
Normal

Brennvinstranda på Innlandsscenen

Brennvinstranda fra Trysil spiller lyriske viser med snev av rock, folkemusikk og bluegrass.

Brennvinstranda på Innlandsscenen

Medlemmene i sjumannsbandet Brennvinstranda er stort sett veldig lokale, der de fleste bandmedlemmene kommer fra Østre Trysil, tillegg til at tre av dem er søsken. I 2012 ga de ut albumet «Månesang».

– Vi vil spille levende og nært, sier Bjørn Erik Støa. Han lager låter og tekster, ofte om kjærlighet.

Det er ikke noe problem med tre søsken i gruppa.

– Vi krangler ikke, selv om det hender at vi diskuterer arrangementene, sier søster Eva Støa. Men, vi er veldig gode venner!

Morsomme alias

Låtskriver og komponist Bjørn Erik Støa grunnla Brennvinstranda i 2009 og spiller gitar, dobro, ukulele, mandolin, banjo, tangentinstrumenter og synger, og kaller seg for «Enok Bjørnsen Skrømteggen». Han er bror til Eva Marie Støa, eller «Jensine Otilie Bjørnsdatter Skrømteggen», som er med på vokal. De har med en bror til, nemlig John Petter Støa, eller «Brede Bjørnsen Skrømteggen», som spiller piano og orgel, munnspill og perkusjon, i tillegg til at han korer. Brede er den som står for bandets lydinnspillinger i «Skrukken lydstudio».

Resten av bandet: Jon Erik Moen, «Teodor Stutthæsviken» fra Ljørdalen i Trysil, vokalist og frontfigur, og hjelper også til som komponist og tekstforfatter. Bjørn Ola Storbæk, «Otto Gabriel Jerveggen», oppvokst som nabo til søsknenen Støa, spiller trommer og perkusjon og korer. Terje Nylund, «Peder Johan Susbrekkmyren», er gitarmaker, men spiller kontrabass, munnharpe og perkusjon, pluss at han korer. Geir Fragell, «Egil Volbekken», spiller orgel og gitar.

Vil du opptre på Innlandsscenen?

Er du musiker fra Hedmark eller Oppland og har et band eller driver på alene, så kan du spille på Innlandsscenen. Vi har små konserter direkte på P1/nett-tv hver onsdag kl. 1510.

Send en epost til: stein.schinstad@nrk.no

Se musikkvideoene fra Innlandsscenen: Innlandsscenen på Yotube

Se de tidligere konsertene her: Innlandsscenen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hannah Veslemøy vant Toneprisen

  Hannah Veslemøy ble vinneren av årets konkurranse til øredøvende applaus fra publikum. Hun er nesten målløs. – Er dette virkelig sant, soør hun seg selv.

  Hannah Veslemøy
  Foto: Hauk Kvien Skrefsrud
 • Ung mann kjørte uten førerkort

  Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.