NRK Meny
Normal

Fabrikk brant ned til grunnen i storbrann

Tirsdag formiddag holdt brannvesenet fortsatt på med etterslokking etter den store brannen ved Ådalsbruk i Løten. Brannen blusset opp igjen, og det har brent siden 21-tida i går kveld.

Det brenner fortsatt i Ådalsbruk

Brannvesenet drev fortsatt slokningsarbeid tirsdag morgen.

Etter flere mindre eksplosjoner måtte brannfolk trekke seg unna mandag kveld, og beboere i nærheten ble evakuert med tanke på gass og røyk.

En nabo til fabrikken ble sendt til legevakta på grunn av røykskader.

Blusser opp

Vind gjorde også slokningsarbeidet vanskelig. Ifølge etterforskningsleder ved Hamar politistasjon, Roger Næss, så brenner det fortsatt på stedet cirka 14 timer etter at brannen startet.

– Det brenner fortsatt, og det blusser stadig vekk opp igjen på flere plasser. Det er også sånn at de to bolighusene som ble evakuert i går kveld fortsatt er evakuert, fordi det er stor røykutvikling på stedet, sier Næss til NRK.

Årsaken til at brannen stadig blusser opp igjen er trolig at det er et stort bygg, og at det har vært mye brennbare væsker på stedet.

Slokningsarbeid Ådalsbruk

En fyringstank brant fortsatt i Ådalsbruk tirsdag morgen. Industriområdet er mer eller mindre nedbrent etter brannen som startet i går.

Foto: Kjell Åge Kampestuen / NRK

Uavklart brannårsak

Brannen har forårsaket store skader på stedet, og det vil ta tid å få en oversikt over skadeomfanget.

– Det er for tidlig å si noe om brannårsaken. Vi får ikke undersøkt det nærmere før brannen er slukket og brannstedet er avkjølt. Så langt tyder det på at det ikke var noe arbeid på gang i går da brannen startet.

Veien er fortsatt stengt i begge retninger.

Ekeberg Industrier på Ådalsbruk er en trevarebedrift med fire ansatte, som jobber med overflatebehandling av tre.

Brann Ekeberg Industrier

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.