NRK Meny
Normal

Bredeli refses for vektkommentar

Harald Bredeli refses for å ha kommentert vekta til den serbiske strekspilleren Dragana Cvijic på direkten. – Upassende og i verste fall skadelig, sier tidligere håndballproff Else-Marthe Sørlie Lybekk.

Strek

Serbias Dragana Cvijic storspilte mot Norge, men vekta til strekspilleren ble et større samtaletema enn prestasjonene etter kampen.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

Den serbiske strekspilleren storspilte i kampen som kastet Norge ut av VM.

Men det var ikke bare de gode prestasjonen hun fikk oppmerksomhet for av TV2s håndballkommentator Harald Bredeli, som på direkten uttalte at 23-åringen ikke hadde stått over en middag i sitt liv.

Harald Bredeli

Hamarsing og håndballkommentator Harald Bredeli får kjeft etter kommentaren på TV2 i går.

Foto: Marit Hommedal / TV2

Nå får han kritikk for å ha kommentert 23-åringens vekt og utseende på tv.

– Dette er upassende og i verste fall skadelig, sier tidligere den tidligere håndballproff fra Gjøvik, Else-Marthe Sørlie Lybekk.

Kommentaren til Bredeli ble gjengitt av flere på Twitter onsdag kveld, og reaksjonene er mange og delte. Mens noen synes kommentaren var festlig er det flere som mener Bredeli gikk for langt.

" Harald Bredeli i håndball VM; "Hun har vel aldri stått over en middag" om Serbias nr. 72 jeg dør av latter, ingen håndball vm uten"
- Gina Furuli.

"Latterlig kommentar Bredeli, du har da mange flere kilo å slite med en denne serberen, som i hvert fall har lykkes i sport. del1"
- Per Joar Brathsæther.

Bredli står inne for det han sa.

– Dette var ikke et forsøk på å være morsom. Dragana Cvijics vekt og størrelse gir henne et enormt konkurransefortrinn, og det var det jeg forsøkte å si, sier Bredeli til NRK.

Den serbiske spilleren er 1.85 m. høy og veier 95 kilo. Bredeli sier vekt og høyde er et poeng i håndball.

- Cvijic er en fantastisk god håndballspiller. Noen er bare store og tunge, men hun bruker de fysiske forutsetningene sine på en god måte, sier Bredeli.

– Jeg lo ikke

Laster Twitter-innhold

Mangeårig landslagsspiller Else-Marthe Sørlie Lybekk så kampen hjemme med ektemannen og sier hun reagerte på kommentaren til Bredeli.

– Jeg lo ikke. Jeg synes det var upassende og mangel på folkeskikk, sier Sørlie Lybekk.

Hun jobber for tiden med et prosjekt som skal forebygge spisevegring hos unge jenter som driver med idrett. Hun mener kommentaren til Bredeli i verste fall kan være skadelig.

– Vi vet at mange jenter som driver med idrett har et vanskelig forhold til vekt. Vi vil at fokus skal ligge på hva kroppen kan prestere, ikke hvordan den ser ut, sier Sørlie til NRK.

Etter kampen fortsatte Bredeli med å kommentere vekta til Cvijic på Twitter. Sørlie mener det gjør det verre, fordi utspillet da ble mer enn en spontan kommentar.

– Jeg visste ikke hvilke reaksjoner dette hadde skapt da jeg la ut meldinga. Jeg mente ikke å være uforsiktig, men jeg ser at jeg må tenke på hvordan jeg sier ting, sier Bredeli.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • – Meiner han prøvde å køyre på andre

    Politiet fekk melding om ein bilist som bevisst prøvde å køyre på fotgjengarar utanfor Strandtorget. Politiet var på staden i løpet av minutt. Ingen er skadd. Det har vore ein krangel mellom ein bærseljar og sjåføren, som er ein kjenning av politiet.

    Laster Twitter-innhold