NRK Meny
Normal

Bråtebrann slukket like ved husveggen

En bråtebrann i Elverum ble slukket én meter fra husveggen til en bolig lørdag ettermiddag. En person blir nå politianmeldt for uforsvarlig bruk av ild.

Bråtebrann Elverum

Bråtebrannen ble slukket like før flammene tok tak i huset.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Brannvesenet rykket ved 14.30-tiden lørdag ut med alt tilgjengelig materiell og mannskaper til bråtebrannen i Hernes i Elverum.

En person drev med gressbrenning på egen eiendom. Brannen kom ut av kontroll på grunn av vinden, og den spredte seg til skogen like ved.

En periode var det også fare for at brannen skulle spre seg til boligen. Men flammene ble stoppet én meter fra husveggene.

Blir politianmeldt

Bråtebrann Elverum

Brannvesenet drev lørdag ettermiddag etterslukking.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Ved 15.15-tiden var brannen slukket, og nå pågår det etterslukking.

10-15 mål brant opp, og en person som bodde i den branntruede boligen ble sendt til sykehus for behandling av røykskader, melder politiet. Skadene er ikke alvorlige.

Mannen blir nå politianmeldt for uforsvarlig bruk av ild.

– Ikke bråtebrenn!

Underbrannmester Hans Nøkleholm ved 110-sentralen for Innlandet advarer på det sterkeste mot bråtebranner, så tørt som det er nå.

– Det er veldig tørt. Ikke bruk fyrstikker. Vi advarer mot all slik aktivitet, sier underbrannmesteren.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • I retten for cannabisproduksjon

    Fire menn må i dag møte i Glåmdal tingrett tiltalt for produksjon av store mengder cannabis. Politiet mener at produksjonen var med tanke på salg. Det er satt av tre dager til saken som har en strafferamme på inntil 10 års fengsel.

  • 10 varsler mot Tonning-Riise

    Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset sier partiet nå har mottatt totalt 15 varsler. 10 av disse skal gjelde Kristian Tonning Riise fra Stange. – Vi har sviktet, det er det ingen tvil om, sier fungerende Unge Høyre-leder Sandra Bruflot.