NRK Meny
Normal

Brannvesen må gjøre politioppgaver

Sen utrykning fra politiet fører til at brannvesenet må gjøre politiets oppgaver på ulykkessteder. Nå er brannsjefen lei.

Bilbrann på rv.25 ved Trysil
Foto: Ola Matsson/Østlendingen

Lørdag måtte brannvesenet dirigere trafikken etter et trafikkuhell på Rv 25 ved Trysil. Politiet dukket opp først opp en time etter at ulykke var varslet.

Måtte tilkalle ekstra brannmannskaper

Det var lørdag formiddag at det begynte å brenne i  en trailer lastet med flis. Mens brannvesenet var travelt opptatt med å slukke brannen oppsto det trafikk-kaos og lange køer i begge retninger på riksveien.

- Til slutt måtte vi tilkalle ekstra mannskaper som kunne dirigere trafikken, forteller brannsjef i Elverum Nils-Erik Haagenrud.

Lastebilsjåføren kom uskadd fra hendelsen, men Haagenrud er svært misfornøyd med politiet.

- Å dirigere trafikk er ikke vår jobb, sier Haagenrud. Han forteller om flere episoder der politiet har gitt beskjed om at de ikke kan rykke ut med en gang.

Skylder på liten bemanning

Operasjonsleder i Hedmark politidistrikt, Vidar Pedersen, sier til Østlendingen at han skjønner brannvesenets frustrasjon. Han sier vaktordning og bemanning er årsaken til at det kan ta tid før politiet dukker opp når de blir varslet om ulykker.

- Vi er for få tjenestemenn, innrømmer Pedersen. I Trysil er det ingen politivakt på kontoret på dagtid på lørdager. Det betyr at det er politiet i Elverum, 6 mil unna, som må rykke ut.

Frykter større ulykker

Brannsjefen er bekymret for hva som kan skje ved større ulykker, om det tar lang tid før politiet dukker opp. Han vil nå ta opp problemet med politiet. Situasjonen slik den er i dag er ikke holdbar, mener Haagenrud.

- Vi er avhengige av et godt samarbeid med politiet for å kunne hjelpe folk på best mulig måte, sier Haagenrud.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kvinne i 30-åra funnet død

    En kvinne i 30-åra er funnet død i ei leilighet i Kongsvinger, bekrefter politiadvokat Wigdis Hjalmarsen i Innlandet politidistrikt. To personer er siktet i saken. Politiet har etterforsket saken i hele dag, og vil nå avhøre de to siktede personene.

  • Jansrud sølv i NM

    Kjetil Jansrud fra Vinstra ble nummer to i NM i utfor i Hafjell i dag. Jansrud var 0,16 sekunder bak vinneren, Adrian Smiseth Sejersted. Aksel Lund Svindal ble nummer tre.

    Kjetil Jansrud i Kvitfjell
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK