Brannen skal ha startet i en ATV

Brannen hos Mekonomen i Lillehammer startet trolig i en ATV som stod parkert inne på verkstedet for reparasjon. Det skal være konklusjonen i politiets foreløpige undersøkelse.

Verksted brannskadet

SOTSKADER: En rekke kjøretøy som stod inne i verkstedet ved Mekonomen i Lillehammer fikk omfattende sot- og varmeeskader i brannen natt til mandag 21. juli.

Foto: Alexander Nordby

Årsaken til at kjøretøyet begynte å brenne er foreløpig ikke klarlagt. ATV'en står nå hos Statens Vegvesen for videre undersøkelser. Det opplyser ledelsen i Mjøsbil AS som driver Mekonomen sin virksomhet i Lillehammer,

Bilverkstedet og lokalet fikk store skader i brannen natt til mandag 21. juli. Brannen i kjøretøyet førte til høy varmeutvikling i bilverkstedet, og ga omfattende sot og røykskader.

Verkstedet er totalskadet innvendig, og alt av innvendige konstruksjoner, inventar og utstyr må byttes ut. Røyk og sot har videre trengt inn i resten av bygget, slik at butikken og lageret også må vaskes ned, opplyser bedriften.

Et skadesaneringsfirma startet onsdag med å vaske ut butikk og lager, allerede mandag starter arbeidet med å renovere bilverkstedet.

(Saken fortsette under videoen.)

Det ble omfattende sot- og røykskader hos bilverkstedet Mekonomen i Lillehammer etter en brann.

SLUKKET RASKT: Brannvesenet hadde kort kjørevei og kom derfor raskt til bilverkstedet Mekonomen i Lillehammer og fikk slukket brannet som oppstod inne i verkstedet.

Holder stengt

Ifølge pressemeldingen forventes det at Mekonomen må holde stengt i uke 31. Butikk og reservedelslager åpner da for vanlig drift. Mekonomen har fått leid noe ekstern plass, og har noe plass i eget bytt, slik at også bilverkstedet kan åpne igjen, dog med noe redusert kapasitet.

Daglig leder i Mjøsbil AS Frank Hølen, skriver at han berømmer de ansatte i den situasjonen som har oppstått,

– Det er trist å se arbeidsplassen brenne på en slik måte, men alle viser en utrolig innsats og vilje for å få anlegget åpent igjen, og for raskt å kunne hjelpe alle kundene igjen, skriver han.

Bedriften skriert at takseringsarbeidet ikke er avsluttet, men at det med så omfattende skader og avbrudd vil skadeomfanget beløpe seg til flere millioner.