NRK Meny
Normal

Brannen skal ha startet i en ATV

Brannen hos Mekonomen i Lillehammer startet trolig i en ATV som stod parkert inne på verkstedet for reparasjon. Det skal være konklusjonen i politiets foreløpige undersøkelse.

Verksted brannskadet

SOTSKADER: En rekke kjøretøy som stod inne i verkstedet ved Mekonomen i Lillehammer fikk omfattende sot- og varmeeskader i brannen natt til mandag 21. juli.

Foto: Alexander Nordby

Årsaken til at kjøretøyet begynte å brenne er foreløpig ikke klarlagt. ATV'en står nå hos Statens Vegvesen for videre undersøkelser. Det opplyser ledelsen i Mjøsbil AS som driver Mekonomen sin virksomhet i Lillehammer,

Bilverkstedet og lokalet fikk store skader i brannen natt til mandag 21. juli. Brannen i kjøretøyet førte til høy varmeutvikling i bilverkstedet, og ga omfattende sot og røykskader.

Verkstedet er totalskadet innvendig, og alt av innvendige konstruksjoner, inventar og utstyr må byttes ut. Røyk og sot har videre trengt inn i resten av bygget, slik at butikken og lageret også må vaskes ned, opplyser bedriften.

Et skadesaneringsfirma startet onsdag med å vaske ut butikk og lager, allerede mandag starter arbeidet med å renovere bilverkstedet.

(Saken fortsette under videoen.)

Det ble omfattende sot- og røykskader hos bilverkstedet Mekonomen i Lillehammer etter en brann.

SLUKKET RASKT: Brannvesenet hadde kort kjørevei og kom derfor raskt til bilverkstedet Mekonomen i Lillehammer og fikk slukket brannet som oppstod inne i verkstedet.

Holder stengt

Ifølge pressemeldingen forventes det at Mekonomen må holde stengt i uke 31. Butikk og reservedelslager åpner da for vanlig drift. Mekonomen har fått leid noe ekstern plass, og har noe plass i eget bytt, slik at også bilverkstedet kan åpne igjen, dog med noe redusert kapasitet.

Daglig leder i Mjøsbil AS Frank Hølen, skriver at han berømmer de ansatte i den situasjonen som har oppstått,

– Det er trist å se arbeidsplassen brenne på en slik måte, men alle viser en utrolig innsats og vilje for å få anlegget åpent igjen, og for raskt å kunne hjelpe alle kundene igjen, skriver han.

Bedriften skriert at takseringsarbeidet ikke er avsluttet, men at det med så omfattende skader og avbrudd vil skadeomfanget beløpe seg til flere millioner.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Jansrud sølv i NM

  Kjetil Jansrud fra Vinstra ble nummer to i NM i utfor i Hafjell i dag. Jansrud var 0,16 sekunder bak vinneren, Adrian Smiseth Sejersted. Aksel Lund Svindal ble nummer tre.

  Kjetil Jansrud i Kvitfjell
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Lygna får nytt ski-NM

  Lygna i Gran kommune skal arrangere del to i NM i langrenn i 2019. Det har Norges Skiforbund bestemt. Lygna arrangerte NM del en i fjor. Junior-NM i langrenn i 2020 går på Beitostølen.

  Petter Northug møter fans etter NM på Lygna
 • Trafikkuhell riksveg 4

  To personbiler er innblandet i et trafikkuhell på riksveg 4 sør for Mjøsbrua. Det er ikke meldt om personskader, men uhellet skaper problemer for trafikken på stedet, melder politiet.